Sursa imaginii: imagine simbol
Postat de: Ecaterina Arvintii
Ştiri / Social
18 Feb. 2022 / 18:00
Alte 30 de şcoli din ţară - conectate gratuit la internet /VIDEO/
Au acces la internet, iar lecţiile au devenit mult mai atractive şi interesante pentru elevi. 30 de şcoli din ţară au fost conectate deja la internet gratuit, în cadrul iniţiativei „Internet Gigabit pentru şcoala ta”. Internetul va ajunge atât în instituţiile educaţionale din municipii şi oraşe, cât şi în cele din sate, relatează Moldova 1.
În cadrul Complexului Educaţional „Ilie Fulga” din comuna Stăuceni, municipiul Chişinău, profesorii zilnic utilizează internetul de mare viteză în procesul educaţional.
„Eu înţeleg mai bine prin filmuleţe, deoarece doamna profesoară ne explică mai multe”.
„Noi la calculator am învăţat să desenăm, să facem şi probleme şi să scriem cuvinte prin cratimă”.
„La matematică am făcut o problemă cu ulcioare, la televizor, şi doamna învăţătoare punea pauză, iar noi o rezolvăm”, spun elevii.
„Fiecare sală de clasă la noi în instituţie este dotată cu mijloace necesare pentru a utiliza anumite secvenţe, anumite materiale video la lecţie, pentru a capta atenţia”, spune Margareta Simereţchi, directoarea Complexului Educaţional „Ilie Fulga”.
Un imbold pentru acest proiect a fost pandemia de COVID-19.
„Înainte de pandemia de COVID, 65% din şcoli nu dispuneau de internet de mare viteză. Am decis să cooperăm cu partenerii noştri: cu Guvernul Republicii Moldova şi cu companiile de telecomunicaţii, pentru a aduce noi tehnologii în sistemul educaţional”, a declarat Scott Hocklander, şeful USAID Moldova.
„În total vom acoperi 300 de şcoli, etapă cu etapă, pornind de la centre raionale până în cele mai mici sate, pentru a micşora decalajul digital şi accesul copiilor la tehnologiile informaţionale”, menţionează Vadim Avram, reprezentantul companiei de telecomunicaţii.
Proiectul „Internet Gigabit pentru şcoala ta” a fost lansat de Centrul Naţional de Inovaţii Digitale în Educaţie şi o companie privată de telecomunicaţii, sub egida Ministerului Educaţiei şi Cercetării, în parteneriat cu USAID şi Guvernul Suediei.
Comentarii