Ştiri

Sursa imaginii: IPN

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Social

04 Oct. 2022 / 18:39

Zilele Voluntariatului se desfăşoară la Chişinău

Zilele Voluntariatului se desfăşoară în municipiul Chişinău până pe 15 octombrie. Vor fi organizate diverse activităţi gratuite pentru tineri în cadrul Centrelor de Tineret din Chişinău, cum ar fi training-uri, jocuri competitive, quiz-uri. „Prin toate activităţile pe care le facem vrem să promovăm spiritul civic al tinerilor”, a precizat pentru IPN Petru Grecu, directorul Centrului municipal de tineret.

La Târgul oportunităţilor de voluntariat care va fi organizat sâmbătă, 15 octombrie, vor fi invitate organizaţiile nonguvernamentale de tineret, consiliile de tineret, centrele de tineret din municipiul Chişinău şi din suburbii care vor participa cu o sesiune de informare în rândul tinerilor privind oportunităţile existente în domeniul voluntariatului. La Gala „Jos Pălăria în faţa voluntarilor”, în aceeaşi zi, vor fi aduse mulţumiri tuturor care se implică activ în acţiuni de voluntariat la nivel municipal, dar şi organizaţiilor care promovează voluntariatul în rândul tinerilor.

Potrivit lui Petru Grecu, organizaţii de acest fel nu sunt multe. Problema constă în incapacitatea de a se menţine pe acest tărâm. „Atâta timp cât organizaţia nu este foarte viabilă şi nu ştie cum să asigure continuitatea, organizaţia în scurt timp dispare. Dar dacă organizaţia este cu o viziune, cu o misiune foarte clară, atunci aceasta se menţine şi în timp”, a spus directorul Centrului.

Anual Primăria Chişinău organizează Programul municipal de granturi pentru organizaţii de tineret la care doritorii pot să aplice. Anul acesta bugetul pentru programul de granturi este de 500 de mii de lei.

Comentarii