Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

22 Iun. 2022 / 20:25

Zmeura, coacăza şi agrişul au apărut în pieţele din capitală (VIDEO)

În pieţele din capitală au apărut în vânzare coacăza, zmeura şi agrişul. Deşi sezonul a început, producătorii spun că în acest an există o problemă cu piaţă de desfacere. Antreprenorii se plâng că pentru a-şi realiza producţia, sunt nevoiţi să stea în piaţă zile întregi, chiar şi pe timp de noapte, iar pentru a nu arunca marfa la gunoi, sunt nevoiţi să cedeze din preţ . Totodată oamenii nu se prea grăbesc să facă cumpărături şi spun că în acest an vor reduce din cantitatea pe care o cumpărau anual pentru sezonul rece, relatează Moldova 1.


Pe Ştefan Ocară l-am întâlnit la piaţa angro din capitală în timp ce îşi aştepta cumpărătorii. Bărbatul spune că pentru a-şi vinde agrişul stă de două zile în piaţă, chiar şi pe timp de noapte.

„De la Nisporeni suntem. De câte zile staţi aici? La o încărcătură stăm două zile. Eu mă ocup cu agrişul deja de 20 de ani”, a relatat producătorul Ştefan Ocară.

Iar Ion Mitrofan a parcurs 150 de kilometri pentru a-şi vinde zmeura. Bărbatul a venit din Soroca şi spune că în acest an deşi roada este mai bogată, cumpărători sunt puţini.

„Este roditor numai că nu se dezvolta aşa cum trebuie pentru că nu este ploaie. Dacă nu o vinzi astăzi, a doua zi o dai la compot”, a menţionat producătorul Ion Mitrofan.

Totuşi, oamenii care i-am întâlnit în piaţă spun că deja se pregătesc pentru sezonul rece.

„O să fac compot, pentru iarnă. Lumea munceşte şi trebuie undeva să-şi realizeze, mai bine de aici decât să o cumpăr iarna cu un preţ mare”.

„Am cumpărat ceva nu prea mult şi sau dus deja 500 de lei. Noi moldoveni face abuz de toate, dar anul acesta o să face cu măsură”.

La piaţa angro din Capitală un kilogram de coacăză neagră este 50 de lei, coacăza roşie variază între 40 şi 45 de lei, iar un kilogram de zmeură 60 de lei.

Comentarii