Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Sport

05 Oct. 2022 / 17:00

Canotorul Serghei Tarnovschi a avut parte de unul dintre cele mai reuşite sezoane din carieră (VIDEO)

Canotorul Serghei Tarnovschi a avut parte de unul dintre cele mai reuşite sezoane din carieră. În acest an, sportivul care reprezintă Republica Moldova a cucerit medalii la cele mai importante competiţii. El a devenit campion mondial pe distanta de 5000 de metri, iar ulterior la Campionatele Europene s-a ales cu medalia de argint în proba de 500 de metri, informează Moldova 1.

Tot în luna august, Tarnovschi a cucerit două medalii de aur la Supercupa Mondială, desfăşurată în Statele Unite ale Americii.

„Acest sezon a fost unul foarte bun pentru mine. La toate competiţiile am reuşit să cuceresc câte o medalie. Am devenit campion mondial, dar mai am spre ce tinde pe alte distanţe. Vreau să câştig şi mai multe medalii”, a spus canotorul.

Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu se va opri aici. Canotorul ţinteşte din nou calificarea la Olimpiadă, unde vrea un rezultat şi mai bun.

„Campionatul Mondial va fi mai important ca în anii precedenţi. Asta pentru că acolo se va putea obţine calificarea la Jocurile Olimpice. Din acest motiv vom munci pentru a înregistra cele mai bune rezultate şi să obţinem cota de participare la Olimpiadă. E cel mai important eveniment din cariera oricărui sportiv”, a adăugat Serghei Tarnovschi.

 Cea mai importantă competiţie de canotaj de anul viitor, Campionatul Mondial, este programată în luna august în oraşul german Duisburg.

Comentarii