Ştiri

Sursa imaginii: fmf.md

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Sport

23 Iun. 2022 / 21:18

Echipa naţională de fotbal a Republicii Moldova a urcat două locuri în clasamentul FIFA

După victoriile cu Liechtenstein şi Andorra în Liga Naţiunilor, echipa naţională de fotbal a Republicii Moldova a urcat două locuri în clasamentul FIFA. Acum ea este pe locul 178 în lume, din adversarele din grupă devansând doar Liechtenstein-ul, relatează Moldova 1.

Urcarea nesemnificativă a „Tricolorilor" în clasamentul FIFA vine după rezultatele înregistrate în luna iunie, în Liga Naţiunilor. Cele două victorii - 2:0 în deplasarea din Liechtenstein şi 2:1 pe teren propriu în faţa Andorrei, au făcut echipa condusă de Sergiu Cleşcenco să urce două trepte în ierarhia mondială.

Chiar şi aşa, „Tricolorii" se află în urma Andorrei, care e pe locul 152. Dar în faţa Liechtenstein-ului, care e pe locul 192. Cea mai bine clasată din grupa noastră este chiar liderul clasamentului, Letonia, care este pe locul 129.

În fruntea ierarhiei mondiale se menţine Brazilia, urmată de Belgia şi, apoi, de Argentina, care a făcut rocadă cu Franţa, campioană mondială coborând pe locul al patrulea, după patru meciuri fără victorie în Liga Naţiunilor.

Comentarii