Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Sport

17 Aug. 2022 / 19:04

David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber (VIDEO)

Înotătorul român David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber de la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. Antrenorul sportivului de doar 17 ani Adrian Rădulescu a preferat să nu-l forţeze la maximum pe puştiul-minune în vederea Campionatului Mondial de juniori, ce se apropie, transmite Moldova 1.

Reveleţia sportului românesc din acest an, David Popovici a obţinut al patrulea timp în calificări, fapt ce i-a permis să acceadă în finala probei. Campionul european la 100 şi 200 de metri liber a invocat însă faptul că se simte obosit. Cursa de 400 de metri oricum nu era un obiectiv pentru David şi antrenorul său Adrian Rădulescu. Popovici a urmărit mai mult să se testeze la nivel internaţional în această probă, la care a participat în premieră.

După competiţia din Italia, pentru David Popovici urmează o pauză de aproximativ două săptămâni, apoi participarea la o competiţie de juniori, pentru că, în ciuda performanţelor istorice, încă poate concura la acest nivel de vârstă.

Între 30 august şi 4 septembrie, dublul campion mondial şi european va participa la Mondialele de juniori din Peru.

Ultima competiţie la care David Popovici va lua startul în anul 2022 va fi cea de la Melbourne, între 13 şi 18 decembrie, când sunt programate Mondialele de juniori în bazin scurt, de 25 de metri. 

Comentarii