Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Sport

23 Sep. 2022 / 12:15

Duminică, „Tricolorii” vor întâlni Liechtensteinul pe stadionul Zimbru din Chişinău

Echipa naţională de fotbal a Republicii Moldova mai păstrează şanse de promovare în cel de-al treilea eşalon valoric al Ligii Naţiunilor UEFA, Liga C. „Tricolorii” au învins reprezentativa Letoniei în deplasare, la Riga, cu scorul de 2:1 şi s-au apropiat la doar două puncte de aceasta.

Discipolii lui Sergiu Cleşcenco au făcut o primă repriză foarte bună. În minutul 26, Sergiu Plătică a centrat de pe banda dreaptă în careu, iar Ioan-Călin Revenco a marcat cu o lovitură de cap bine plasată. A fost primul gol al fundaşului clubului Petrocub Hânceşti în tricoul selecţionatei.

„Tricolorii” au ratat apoi câteva ocazii de gol, dar, totuşi, înainte de pauză şi-au dublat avantajul. Ion Nicolăescu a înscris tot cu capul după un corner. Nicolăescu a ajuns la 9 goluri la echipa naţională şi l-a egalat astfel pe Serghei Rogaciov în clasamentul celor mai buni marcatori din toate timpurile ai primei noastre reprezentative.

Lider all-time este chiar actualul selecţioner, Sergiu Cleşcenco, cu 11 goluri. Letonia a redus din diferenţă în minutul 55, prin Janis Ikaunieks, dar reduta noastră defensivă nu le-a permis gazdelor să facă mai mult de atât.

„Am avut noroc la unele faze ale meciului, iar la altele am jucat bine. Până la urmă am obţinut rezultatul pentru care am venit”, a spus selecţionerul Republicii Moldova, Sergiu Cleşcenco.

„A fost destul de greu. În a doua repriză, în proporţie de 80 la sută ne-am apărat. Cred că dacă marcam al treilea gol, calmam jocul şi victoria era mai dulce”, a remarcat fundaşul Ioan-călin Revenco.

„Îmi fac datoria meci de meci. Pentru mine cel mai important este să câştige echipa. Pe planul doi sunt golurile”, a afirmat atacantul Republicii Moldova, Ion Nicolăiescu.

Astfel, Letonia rămâne pe primul loc în clasamentul primei grupe a Ligii D, cu 12 puncte, în timp ce echipa noastră naţională o urmează cu 10 puncte la activ. Duminică, 25 septembrie, „tricolorii” vor întâlni Liechtensteinul pe stadionul Zimbru din Chişinău, iar letonii vor avea de jucat cu Andorra în deplasare. Câştigătoarea grupei va promova în Liga C.

Comentarii