Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Sport

29 Sep. 2022 / 21:05

Fotbaliştii moldoveni Virgiliu Postolachi şi Eugen Cebotaru s-au calificat în faza grupelor în cadrul Cupei Românie

Cluburile la care joacă fotbaliştii moldoveni Virgiliu Postolachi şi Eugen Cebotaru s-au calificat în faza grupelor în cadrul Cupei României, competiţie ce se desfăşoară din acest sezon într-un nou format. Formaţia lui Igor Armaş, Vadim Raţă şi Vitalie Damaşcan, FC Voluntari va juca direct în faza gupelor, relatează Moldova 1.

UTA Arad, cu Virgiliu Postolachi în teren din minutul 76, a învins în deplasare secunda divizionară Foresta Suceava cu scorul de 1:0. Raul Şteau a marcat golul victoriei arădene, singurul al partidei, în minutul 10 de joc. Mult mai facil s-a calficat echipa lui Eugen Cebotaru, Petrolul Ploieşti. Prahovenii au defilat în partida cu o altă divizionară secundă, CS Comunal-1599 Şelimbăr, pe care au surclasat-o cu 4:0. Cebotaru a început meciul în calitate de titular, şi doar cu 10 minute până la final, i-a lăsat locul în teren cunoscutului fotbalist japonez Takayuki Seto.

Liderul clasamentului SuperLigii româneşti de fotbal, la egalitate de puncte cu Farul Constanţa, Rapid Bucureşti s-a calificat de-asemeni la pas, învingând pe stadionul Giuleşti formaţia de liga a treia CS Afumaţi, scor 3:0. Echipa condusă de pe banca tehnică de Adrian Mutu a marcate de fiecare dată prin fotbalişti "stranieri": Kevin Luckassen, Jayson Papeau şi Xian Emmers. Şaisprezecimile de finală ale Cupei României au fost înlocuite de un play-off, urmat imediat de o fază a grupelor, în care vor intra direct şi cele mai bune 8 echipe din SuperLiga, conform clasamentului de anul trecut. În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiţie vor fi împărţite în 4 grupe de câte 6. Apoi, Cupa României va continua în sistem tradiţional, cu sferturi de finală, semifinale şi finală, toate disputate în unică manşă. 

Comentarii