Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Sport

01 Iul. 2022 / 21:29

Fotbalistul moldovean Andrei Cojocari şi-a schimbat din nou echipa

Experimentatul fotbalist moldovean Andrei Cojocari şi-a schimbat din nou echipa. După plecarea de la Dinamo-Auto Tiraspol, mijlocaşul a semnat cu Sfântul Gheorghe Suruceni, transmite Mesager.

Cojocari, în vârstă de 35 de ani, are un palmares impresionant. El a cucerit titlul de campion în Divizia Naţională cu Dacia Chişinău şi Milsami Orhei, iar cu Zimbru Chişinău şi din nou cu Milsami a cucerit Cupa Moldovei.

Mijlocaşul defensiv a mai fost legitimat în ţară la CSCA-Rapid Ghidighici, Petrocub Hânceşti şi Speranţa Nisporeni. Fotbalistul a jucat de-a lungul timpului şi la cluburi de peste hotare, precum Liepājas Metalurgs din Letonia şi Lokomotiv Taşkent din Uzbekistan.

Andrei Cojocari a imbrăcat şi tricou echipei naţionale a ţării noastre, în 47 de meciuri el marcând două goluri. Ultima partidă jucată sub „tricolor" a fost cea cu Israelul din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, partidă disputată acum un an şi pierdută de „tricolori" cu scorul de 1:4.

În 2021 Cojocari a înfiinţat un club de fotbal pentru copii, ce-i poartă numele.

Mijlocaşul va fi angrenat, împreună cu noua sa echipă, şi în noul sezon al cupelor europene inter-cluburi: în preliminariile Ligii Conferinţelor Sfântul Gheorghe se va confrunta cu formaţia slovenă FC Mura. Meciul-tur este programat pentru ziua de 7 iulie la Chişinău şi va fi transmis în direct la postul naţional de televiziune Moldova-1. 

 

Comentarii