Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Sport

04 Oct. 2022 / 14:01

Judocanii moldoveni sunt pregătiţi de Campionatele Mondiale de la Taşkent (VIDEO)

Judocanii moldoveni sunt pregătiţi de cea mai mare provocare a anului - Campionatele Mondiale. Denis Vieru şi Radu Izvoreanu vor lupta în categoria de greutate de până la 66 de kilograme, Victor Sterpu va concura la cea de 73 de kilograme, Mihail Latîşev şi Nicon Zaboroşciuc - la cea de 81, iar Dorin Goţonoagă - la cea de 90, relatează Moldova 1.

Competiţia, care va aduna cei mai buni judocani ai momentului, va începe joi la Taşkent, în capitala Uzbekistanului. 

„Sunt motivat foarte tare, pentru că o lume întreagă ţine cu mine, foarte mulţi oameni. Eu sunt numărul 1 în lot, deci trebuie să adeveresc aşteptările. Sper să arăt lupte frumoase, calculate tactic”, a menţionat judocanul Denis Vieru.

„În primul rând, vreau să-mi demonstrez că pot, după o perioadă mai puţin norocoasă. Am avut câteva accidentări, am schimbat categoria. E o provocare destul de mare pentru mine, dar sunt capabil şi sigur că totul este posibil”, a spus Dorin Goţonoagă.

Pentru Mihail Latîşev, care are 18 ani şi este campion mondial la tineret, va fi debutul la o ediţie a Mondialelor pentru seniori. „Nu e nimic ieşit din comun la Mondial. Adversarii sunt tot oameni, ca şi noi. Îi vom înfrunta. Oricum, am emoţii. De ele nu scapi”, a remarcat sportivul.

Dintre judocanii moldoveni care vor evolua la Campionatele Mondiale de la Taşkent, doar Denis Vieru a mai cucerit o medalie la un asemenea turneu. În 2019, el a obţinut distincţia de bronz.

Comentarii