Ştiri

Sursa imaginii: Facebook

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Sport

18 Iun. 2022 / 19:40

Lina Niţă a câştigat bronzul la Campionatul European de lupte

Republica Moldova a cucerit a treia medalie la Campionatele Europene de lupte, rezervate cadeţilor, care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti. Lina Niţă a adus „bronzul" în competiţia feminină de lupte libere în categoria de greutate de până la 53 de kg, relatează Moldova 1.

Lina Niţă a început promiţător competiţia de la Bucureşti. În drumul spre titlul continental sportiva noastră a învins-o pe poloneza Amelia Zofia Tomala. Apoi, a câştigat la limită confruntarea cu Hedi Mikle din Ungaria, însă în semifinale a pierdut în faţa viitoarei campioane europene, ucraineanca Maria Yefremova. În recalificari, Niţă a dispus clar de Milika Sekulovic din Serbia cu 14 la 5 şi a completat podiumul de premiere după turcoiaca Sevim Akbas, care a cedat în finală cu un categoric 0 la 10 în faţa Mariei Efremova din Ucraina.

Această este a treia medalie cucerită de lotul nostru Campionatele Europene de lupte Under-17 de la Bucureşti după cele de aur şi bronz obţinute de Mihai Guţu, respectiv Maxim Sarmanov, ambele la proba greco-romane.

Comentarii