Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Sport

30 Sep. 2022 / 20:05

Lotul naţional paralimpic al Republicii Moldova a înregistrat rezultate remarcabile la Campionatul European de Para Powerlifting (VIDEO)

Lotul naţional paralimpic al Republicii Moldova a înregistrat rezultate remarcabile la Campionatul European de Para Powerlifting. La competiţia ce a avut loc la Tbilisi, în capitala Georgiei, sportivii noştri au cucerit şapte medalii, relatează Moldova 1.

Ştefan Roşca a obţinut două medalii de argint în categoria de greutate de până la 107 kilograme. La proba „Best Lift” el a înregistrat 187 de kilograme, iar la proba „Total Lift” 547. 

De menţionat că, odată ajuns la turneu, Ştefan a fost testat pozitiv la coronavirus. Apoi, el a dat două teste negative, dar organizatorii l-au ţinut izolat în camera de la hotel şi abia cu o oră până la competiţie i-au permis să participe. 

„Se putea de câştigat medalia de aur la „Total Lift”, dar am fost ţinut în stres foarte mare şi asta m-a epuizat enorm”, spune Ştefan Roşca, sportiv.

Larisa Marinencov a evoluat în limitele categoriei de până la 73 de kilograme. Ea a cucerit o medalie de argint la „Total Lift”, cu rezultatul de 233 de kilograme şi medalia de bronz la „Best Lift”, cu 80 de kilograme. 

Totodată, Egor Briculschi a devenit campion european printre juniori în categoria de greutate de până la 80 de kilograme, luând cu el acasă două medalii de aur, iar Denis Raiul a obţinut bronzul la „Total Lift”, în categoria de 97 de kilograme.

Comentarii