Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Sport

21 Sep. 2022 / 15:41

Robert Lewandowski va purta banderola de căpitan în culorile Ucrainei

Fotbalistul Robert Lewandowski va purta banderola de căpitan în culorile Ucrainei la Campionatul Mondial din Qatar. Polonezul a primit în dar fâşia de pânză de la fosta stea a fotbalului ucrainean, Andrei Şevcenko, relatează Moldova 1.

Evenimentul a avut loc pe Stadionul Naţional din Varşovia. Andrei Şevcenko i-a oferit lui Robert Lewandowski, căpitanul echipei naţionale de fotbal a Poloniei, o banderolă de căpitan în culorile Ucrainei, în contextul ajutorului oferit de atacantul Barcelonei după invazia militară rusească în Ucraina. Atacantul Barcelonei a fost printre primii sportivi care au condamnat vehement acţiunile ruşilor şi au luat măsuri concrete. Lewandowski a donat sume importante de bani.

„Ştiu că, de la începutul războiului, discutăm despre situaţia din Ucraina şi ştiu că e încă în derulare şi nu putem să uităm de asta. Nimic nu s-a încheiat încă şi gândurile noastre sunt la Ucraina, la ţările vecine şi cum putem să le susţinem acum şi în viitor", a declarat Lewandowski.
„Vreau să-i mulţumesc lui Robert pentru tot ce face pentru ţara mea. I-am oferit această banderolă, care simbolizează mândria, forţa şi ataşamentul faţă de Ucraina", a spus Andrei Şevcenko.

Robert Lewandowski a mai jucat, purtând o banderolă în culorile Ucrainei. Prima dată a făcut-o imediat după ce Rusia a invadat Ucraina, iar gestul fotbalistului a fost aplaudat peste tot în lume. Acum e gata să joace la Cupa Mondială din Qatar cu o astfel de banderolă. Polonia a fost
repartizată, la tragerea la sorţi, în grupa C, împreună cu Argentina, Arabia Saudită şi Mexic.

Toate meciurile turneului final din Qatar vor fi transmise în direct şi în exclusivitate la postul naţional de televiziune Moldova-1, în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie.

Comentarii