Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Sport

16 Iun. 2022 / 18:18

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal feminin a anunţat lotul pentru partidele de pe teren cu România şi Lituania

Surprize din partea lui Eduard Blănuţă. Selecţionerul echipei naţionale de fotbal feminin a Republicii Moldova a anunţat lotul pentru partidele de pe teren propriu cu România şi Lituania. Din listă nu face parte Anisia Său, care acum zece zile cucerea Cupa Moldovei în tricoul Agaristei Anenii Noi, marcând două goluri în finală.

Anisia Său a fost jucătoarea decisivă în finala Cupei Moldovei jucată de Agarista, la Nisporeni, în compania formaţiei Noroc Nimoreni. Jucătoarea de 19 ani a marcat două goluri în victoria echipei sale cu 3:0. În lipsa Anisiei, deţinătoarea trofeului este reprezentată la lot de Eugenia Răileanu, Tatiana Peştereanu, Bianca Druţă şi Mihaela Cătărău. De la Noroc au fost convocate Carina Doibani, Lia Vlas şi Anastasia Cernitu. Din lotul de 21 de jucătoare, 12 evoluează la cluburi din străinătate. 

Cele mai cunostute sunt portăriţa Natalia Munteanu, dar şi jucătoarele din linia ofensivă Irina Topal şi Carolina Ţabur. Echipa se va reuni pe 20 iunie în cantonamentul de pregătire de la Vadul lui Vodă. Formaţia condusă de pe banca tehnică de Eduard Blănuţă va juca în această lună două meciuri din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2023. 

Pe 24 iunie „tricolorele” vor găzdui reprezentativa României, pe stadionul Zimbru din capitală. Patru zile mai târziu, tot acolo, echipa noastră naţională va întâlni Lituania. Ambele meciuri se vor disputa începând de la ora 18:00 şi vor fi transmise în direct de postul de televiziune Moldova 2.

 

Comentarii