Ştiri

Sursa imaginii: FC Sheriff

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Sport

15 Aug. 2022 / 14:28

Sheriff Tiraspol a urcat pe primul loc în clasamentul SuperLiga moldoveneşti de fotbal (VIDEO)

Sheriff Tiraspol a urcat pe primul loc în clasamentul SuperLiga moldoveneşti de fotbal după victoria obţinută pe teren propriu, scor 2:0, în faţa concitadinei Dinamo-Auto. După ce şi-au arătat susţinerea pentru Donny van Iperen, „Galben-negrii” au ratat - una după alta - patru ocazii de a deschide scorul, relatează Moldova 1.

Prima a fost irosită de Kai Tejan în minutul 9. Portarul oaspeţilor Dalian Alogo a avut două intervenţii salvatoare în faţa senegalezului Muhamed Diop şi a grecului Younis Botos. Ultimul a ratat aproape incredibil după ce Tejan i-a pasat excelent în faţa porţii. Portarul gabonez a fost salvat de bară în minutul 40, însă nu a mai putut interveni la golul lui Iai Atinwen după un contraatac de manual al echipei-gazdă.

„Viespile” au ratat cu seninătate şi în repriza secundă, însă au marcat în cele din urmă prin Abu Uattara din penalty în minutele de prelungiri ale partidei. Cu 7 puncte la activ, Sheriff le devansează în clasament pe FC Bălţi şi Milsami Orhei, ambele cu câte 5 puncte.

Pentru campioana Republicii Moldova, urmează prima manşă a play-off-ului Ligii Europei. Formaţia lui Stepan Tomas va juca în deplasare cu Pyunik Erevan, joi, 18 august, de la ora 20:00. Într-o altă partidă a etapei a treia, Milsami Orhei a învins, acasă, pe Petrocub Hînceşti cu 1-0. Singurul gol a fost marcat de Radu Gînsari în minutul 45+1. Gazdele au ratat şi o lovitură de la 11 metri în minutul 37 prin Alexandru Antoniuc

Comentarii