Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Sport

24 Sep. 2022 / 14:36

„Tricolorii” trebuie să învingă Liechtenstein-ul pentru a reveni în Liga C a Ligii Naţiunilor

Echipa naţională de fotbal a Republicii Moldova are nevoie de o mică minune pentru a promova şi reveni în Liga C a Ligii Naţiunilor! Pentru a obţine performanţa, „tricolorii” trebuie să învingă mâine seara Liechtenstein-ul, iar Andorra să bată Letonia.

Chiar dacă Liechtensteinul are înfrângeri pe linie în această ediţie a Ligii Naţiunilor, selecţionerul Sergiu Cleşcenco este conştient că va fi nevoie de mult efort pentru a obţine victoria.

„Din păcate, suntem într-o situaţie în care nu de noi depinde totul. Sperăm că Andorra va avea un meci reuşit şi va obţine rezultatul ce ne-ar conveni şi nouă. Dar şi noi trebuie să jucăm cu maximă reponsabilitate pentru că nu suntem echipa ce-şi poate permite să joace gestionând efortul sau cu jumătate de măsură, aşa cum fac cluburile mari, precum a făcut-o recent, aici, Manchester United”, a spus selecţionerul Sergiu Cleşcenco.

În cazul unui succes în partida cu Liechtensteinul, reprezentativa Republcii Moldova ar obţine a treia victorie consecutivă, lucru ce nu s-a mai întâmplat de mai bine de 14 ani.

„Cred că nu există presiune. Nu ne gândim la această statistică. Aşteptăm doar ora meciului, să ieşim pe teren şi să învingem”, a relatat mijlocaşul R. Moldova, Cristian Dros.

În partida „tricolorilor” noştri cu Liechtensteinul s-ar putea produce încă un moment istoric. Ion Nicolaescu este la două goluri distanţă de a egala recordul actualului selecţioner, Sergiu Cleşcenco, care încă este cel mai bun golgheter al echipei naţionale, cu 11 goluri. Selecţionerul a dezvăluit cum îl motivează pe tânărul atacant să-i doboare recordul.

„Nu sunt veşnic, mai devreme sau mai târziu trebuie să se întâmple acest lucru. Înainte de meciul precedent am făcut o şmecherie. Nu l-am inclus în lista executanţilor în caz de un eventual penalty. I-am zis clar că nu îi voi permite să execute lovituri de la 11 metri, că trebuie să înscrie din joc. Şi iată că a funcţionat. Atacantul trebuie să marcheze din acţiune, penalty-ul e, aşa, un fel de bonus”, a menţionat Serghei Cleşcenco. 

Meciul Republica Moldova - Liechtenstein se va juca mâine, pe stadionul Zimbru din Chişinău. Fluierul de start se va da la ora 16:00.

Comentarii