Ştiri

Sursa imaginii: fmf.md

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Sport

25 Sep. 2022 / 18:05

Victorie pentru naţionala Republicii Moldova în meciul cu Liechtenstein în Liga Naţiunilor (VIDEO)

Echipa naţională de fotbal a Republicii Moldova şi-a încheiat cu o victorie prestaţia în Liga Naţiunilor! "Tricolorii" au învins pe teren propriu reprezentativa Liechtensteinului, scor 2:0. Chiar şi cu acest succes, ai noştri au ratat promovarea în Liga C, clasându-se pe locul secund în grupa D1, relatează Moldova 1.

Echipa ţării noastre a dominat clar pe toată durata partidei cu Liechtenstein, însă a reuşit să marcheze abia în prelungiri. Gazdele au ratat mai multe ocazii uriaşe prin Artur Ioniţă şi Vitalie Damaşcan, iar într-un final eroul partidei a devenit Victor Stînă. Mijlocaşul a intrat pe teren în minutul 76, iar în prelungiri a înscris de două ori într-un interval de doar două minute. 

„Nu, nu este meciul carierei, sper că meciul carierei va fi în viitorul apropiat. Un moment plăcut pentru mine. Da, rareori se întâmplă astfel de lucruri. Mă bucur că am marcat două goluri şi am luat cele trei puncte", a declarat Victor Stînă.

Reprezentativa Republicii Moldova a obţinut a treia victorie consecutivă, lucru care nu s-a mai întâmplat de 14 de ani. Fotbaliştii au dezvăluit ce le-a spus selecţionerul Sergiu Cleşcenco după victoria cu Liechtensteinul.

„Roata măi! Avem şi noi aşa o tradiţie micuţă. Dar dacă serios, ne-a felicitat şi a zis că e foarte mulţumit. Trebuia să marcăm mult mai devreme, dar cred că două goluri încă au fost puţine", spune Vadim Raţă.

„Mă bucur foarte mult pentru victoria de azi, chiar o merităm. Suntem un grup sănătos, un colectiv foarte apropiat. Ştiam că va fi un meci atât de greu. Am spus şi înainte de meci că trebuie să avem răbdare. Dar mă bucur mult că am reuşit să învingem", a declarat Artur Ioniţă.

Chiar dacă s-a impus în ultima etapă a Ligii Naţiunilor, "tricolorii" au ratat promovarea în Liga C în detrimentul Letoniei. Cele două echipe au acumulat câte 13 puncte, însă balticii s-au clasat pe primul loc graţie golaverajului mai bun în meciurile directe. Astfel, Republica Moldova va juca şi în continuare în Liga D. "Tricolorii" noştri vor juca următoarele meciuri în noiembrie, pe teren propriu, amicalele cu Azerbaidjan şi România.

Comentarii