Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Sport

01 Oct. 2022 / 17:40

Vitalie Damascan a înscris primul său gol în tricoul noii sale echipe, FC Voluntari

Vitalie Damascan a înscris primul său gol în tricoul noii sale echipe, FC Voluntari, în actuala ediţie de campionat a SuperLigii româneşti de fotbal. A făcut-o în faţa formaţiei CS Universitatea Craiova, la care joacă un alt internaţional moldovean, portarul Denis Rusu. Golul lui Damascan i-a ajutat pe ilfoveni să plece cu un punct din inima Olteniei, oraşul Craiova, potrivit Moldova 1.

CS Universitatea, firesc pentru gazde, a fost echipa mai agresivă în prima parte a partidei şi a irosit două ocazii bune de a marca. Mai întâi, în minutul 6, Roguljic a trimis peste poartă, iar cinci minute mai tîrziu, căpitanul Universităţii Craiova, Nicuşor Bancu, şi el neinspirat, şi-a imitat întocmai colegul, trăgând tot pe de-asupra barei transversale din poziţie favorabilă. După pauză, echipa celor trei moldoveni, incluşi titulari în acest meci, a revenit mult mai determinată de la cabine.

Ilfovenii au şi deschis scorul după un şut imparabil expediat de Vitalie Damaşcan de la marginea careului. Trupa lui Mirel Rădoi a restabilit egalitatea în minutul 71, după ce Iştvan Kovaci a dictat penalty în urmă unui fault al lui Matricardi asupra atacantului oltean Andrei Ivan. Tot Ivan a fost cel care a marcat de la punctul cu var. Oltenii puteau trece în avantaj în minutul 74, când Nistor nu a reuşit să înscrie din faţa porţii, după care a venit rândul ilfovenilor să irosească o şansă imensă de gol pe final de meci. După o cursă formidabilă făcută de Meleke spre poartă lui Lazăr, acesta i-a păsat în lateral lui Florea, însă şutul său a fost slab şi CS Universitatea Craiova - FC Voluntari s-a terminat la egalitate, scor 1:1.

În urmă acestui rezultat, FC Voluntari a ajuns pe locul 10, cu 13 puncte, în timp ce oltenii au urcat pe locul 5 în clasament cu 18 puncte, la egalitate cu campioana CFR Cluj-Napoca.

Comentarii