Ştiri

Sursa imaginii: TRM.MD

Ştiri / Telefilm News

07 Dec. 2021 / 21:04

Documentarul „Vocea Lilianei”, proiectat la Chişinău

Prima seară de film documentar a debutat la Chişinău cu pelicula „Vocea Lilianei”, turnat în studioul „Telefilm-Chişinău”, în regia lui Roman Gaţcan. Filmul, proiectat pe scena Teatrului Naţional „Eugene Ionesco, a adunat zeci de cinefili, dornici să cunoască povestea Lilianei Mării, protagonista documentarului.



Studioul „TeleFilm-Chişinău” şi Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” vă invită la trei seri de film documentar. Cu intrare liberă, în data de 7, 8 şi 9 decembrie, cinefilii pot urmări trei producţii realizate la Studioul „TeleFilm-Chişinău” al IP Compania „Teleradio-Moldova”. Seara de 7 decembrie a început cu o poveste de viaţă uimitoare. Astfel, filmul „Vocea Lilianei”, realizat de regizorul Roman Gaţcan, a reuşit să uimească spectatorii. În rolul principal este Liliana Mării, o femeie de 45 de ani, care îşi povesteşte viaţa de zi cu zi, trăirile, dar şi gândurile.

Documentarul a fost realizat în cadrul proiectului organizat de către Consiliul Europei în parteneriat cu Studioul „Telefilm-Chişinău”.

Recent, pelicula a fost nominalizată la Luleå International Film Festival 2021, unde a ajuns în finală. Documentarul a fost desemnat şi drept „Cel mai bun documentar de lungmetraj” în cadrul Boden International Film Festival.



Comentarii