Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

29 Mai 2020 / 11:20

Alexandru Savva, propus pentru funcţia de viceguvernator al BNM

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Octavian Armaşu, a propus Parlamentului candidatura lui Alexandru Savva pentru funcţia de viceguvernator, informează BNM.

„Este prioritar ca în această funcţie să vină un profesionist, un om care să respecte şi să promoveze valorile băncii centrale, să fie o persoană integră, fără afiliere politică. Or, Alexandru Savva corespunde în totalitate acestor criterii, participând în ultimii ani la modernizarea pieţei financiare din Republica Moldova. Sper că deputaţii vor susţine această candidatură, deoarece este important ca BNM să rămână o instituţie independentă şi să continue reformele”, afirmă şeful băncii centrale.

Alexandru Savva este specialist în domeniul pieţei financiare, cu o experienţă de muncă de peste 18 ani. Şi-a început activitatea profesională în 2001, în cadrul Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, unde a deţinut consecutiv funcţia de şef al secţiei acte normative şi pe cea de consilier al preşedintelui.

Începând cu 2008, a condus activitatea Centrului financiar-bancar al Asociaţiei Băncilor din Moldova. A activat în cadrul Băncii Naţionale a Moldovei, fiind responsabil de implementarea unei reforme extinse a infrastructurii post-tranzacţionare a instrumentelor financiare. În 2018 a fost numit director al Depozitarului Central Unic al Valorilor Mobiliare – singura instituţie din ţară care efectuează operaţiuni de evidenţă şi decontare a valorilor mobiliare de stat, instrumentelor băncii naţionale şi instrumentelor corporative.

 

Comentarii