Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

07 Dec. 2019 / 12:19

Ion Chicu: Dacă nu avem buget aprobat în decembrie vom avea mari probleme

Guvernul a întreprins acţiuni urgente pentru ca bugetul de stat pentru anul 2020 să fie adoptat, în caz contrar ar fi fost mari probleme. Asta a declarat în cadrul unei ediţii speciale la Radio Moldova, prim-ministrul Ion Chicu, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Nea-m mişcat rapid din simplul motiv că dacă nu avem buget aprobat acum în decembrie pentru anul viitor vom avea mari probleme, inclusiv la finanţarea cheltuielilor de primă necesitate: salarii, pensii, etc. Bugetul nostru are două priorităţi pentru anul viitor, partea socială, mai sunt şi majorări de salarii în sectorul bugetar. Valoarea minimă de referinţă 1500 se majorează la 1650. Prima parte este aspectul social, alocăm bani suficienţi cât ne permitem pentru aceasta. A doua parte prioritară a bugetului este investiţiile în infrastructură”, a declarat premierul.  

Premierul Ion Chicu s-a referit şi la condiţiile în care investitorii străini ar veni în Republica Moldova.

„Pe agenda mea am cel puţin dou-trei întrevederi în fiecare zi cu potenţiali investitori în Republica Moldova. Sunt interesaţi, noi şi muncim să îi atragem. În Moldova sunt necesare investiţii serioase în infrastructură. A doua condiţie este ca statul Republica Moldova să fie predictibil în materie de politici fiscale. Nu majorăm impozitele când vrem noi, nu schimbăm reguli pe parcursul zilei, pentru că oamenii, mai ales în business, au reguli clare, au planuri pe cel puţin trei ani. Deci investitorii vor veni în Moldova când vor vedea că este partener onest, predictibil, care îţi oferă garanţii”, a punctat Ion Chicu. 

Comentarii