Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Economic

02 Iun. 2020 / 11:32

Peste opt mii de joburi vacante, disponibile pe piaţa muncii

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pe 1 iunie 2020 erau în evidenţă 8963 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât şi de bărbaţi. Cele mai multe dintre ele sunt în Chişinău şi Bălţi, iar cele mai puţine - în Donduşeni şi Basarabeasca, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1971 locuri de muncă vacante, constituind circa 22% din numărul total. Cele mai multe sunt disponibile în sectorul sănătăţii în funcţia de inspector sau de ofiţer de poliţie.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional şi pentru muncitorii necalificaţi, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6992 locuri de muncă, ce constituie 78% din numărul total de joburi vacante. Dintre acestea, peste două mii sunt disponibile în industria textilă şi confecţii.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Comentarii