Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

14 Dec. 2019 / 11:05

Revoltă în Marea Britanie după victoria lui Boris Johnson la alegerile legislative anticipate

Nemulţumiţi de victoria lui Boris Johnson în alegerile legislative anticipate, numeroşi opozanţi ai premierului britanic s-au bătut vineri seară cu forţele de ordine. Mulţi dintre ei au fost arestaţi. Supărat şi el pe rezultatul alegerilor, mai ales că a pierdut, Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist a anunţat că va demisiona din funcţie, scrie ştirileprotv.ro.

Sute de protestatari furioşi au încercat în repetate rânduri să rupă cordoanele de securitate de lângă Downing Street, în ciuda numeroaselor avertizări primite din partea forţelor de ordine.

Pentru a-i potoli, poliţiştii le-au aplicat mai multe lovituri de baston şi pe o parte din ei i-au dus în arest. Înarmaţi cu pancarte pe care erau scrise lozinci împotriva lui Boris Johnson, protestatarii au mărşăluit până aproape de reşedinţa premierului din Downing Street şi până în Trafalgar Square, blocând traficul. Au fost însă urmăriţi la fiecare pas de dispozitive masive de poliţie, pentru a-i controla pe cei nemulţumiţi de rezultatele alegerilor legislative.

Potrivit rezultatelor finale, Partidul Conservator a obţinut 364 de locuri în Camera Comunelor, iar Partidul Laburist, de opoziţie, doar 203.

Drept urmare, Boris Johnson, al 14-lea premier britanic de la urcarea pe tron a reginei Elisabeta a II-a, a  mers vineri la Palatul Buckingham pentru a-i cere, formal, suveranei să formeze, din nou, Guvernul.

De la Summit-ul Uniunii Europene, de la Bruxelles, preşedintele României, Klauss Iohannis a salutat rezultatul alegerilor. 

Comentarii