Ştiri

Sursa imaginii: facebook

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

06 Iun. 2020 / 19:44

Soroca şi-a desemnat cei mai buni elevi ai anului

Nu doar s-au descurcat, ci au excelat în însuşirea materiei şcolare, inclusiv în perioada stării de urgenţă. Vorbim de 17 elevi din municipiul şi raionul Soroca, care au devenit învingători ai concursului „Elevul Anului". Festivitatea de premiere a avut loc în aer liber, cu respectarea tuturor normelor sanitare, impuse pe perioada pandemică, relatează Mesager.

Trofeul concursului a fost câştigat în premieră de un elev din mediul rural. Alexandru Teterea învaţă la gimnaziul din satul Visoca. El spune că a reuşit să facă faţă cerinţelor învăţământului de la distanţă, pentru că îşi respectă mult profesorii.  

 „Învăţământul de la distanţă a fost o încercare pentru toţi, a demonstrat potenţialul profesorilor, dar şi a părinţilor, a demonstrat solidaritate de care dau dovadă profesorii, dar şi elevii. Să nu fi fost elevii solidari cu profesorii, să nu fi avut un respect faţă de ei, învăţământul de la distanţă nu avea să fie atât de eficace”, a menţionat Alexandru Teterea, elev.

Şi alţi participanţi la concurs spun, fără modestie, că au reuşit să învingă graţie ingeniozităţii şi inteligenţei.

„Am participat cu o prezentare despre actele de solidaritate, întâlnite în procesul de învăţământ, am avut o prezentare bună, m-am străduit şi de asemenea am luat toate diplomele în decursul acestui an”;

„Faptul că învăţământul la distanţă într-adevăr a fost un test al solidarităţii şi datorită comunicării, datorită colaborării împreună cu cadrele didactice şi colegii mei am reuşit să învingem această etapă din viaţa noastră”, spun elevii.

„A  fost greu mai ales la început, lipsa de mijloace tehnice pentru realizare, însă pe parcurs s-au alineat toţi. Evident că nu toţi în aceaşi măsură au însuşit această tehnică şi respectiv rezultate nu sunt la toţi totuna Nu se poate de comparat învăţământul online cu învăţământul clasic, evident că contactul profesor -elev are a lui beneficiu”, a menţionat Marin Buzilă, directorul Liceului Teoretic Visoca.

 „Acest învăţământ la distanţă a fost o soluţie cu adevărat, pentru  că rămăsese vreo două luni şi trebuia să găsim o soluţie. Sperăm de la 1 septembrie să nu mai fie”, a afirmat Angela Gumenco, dorector gimnaziul Bădiceni.

Administraţia raionului a răsplatit reuşita elevilor cu diplome şi premii băneşti.

 „Au fost selectaţi 17 elevi din diferite instituţii căror le vor fi înmânate diplome de onoare din partea consiliului raional, clar că în această situaţie dificilă elevii noştri încă odată au demonstrat că au dorinţa de a face studii, de a face studii calitative”, a declarat Veaceslav Rusnac, preşedintele raionului Soroca.

Concursul Elevul Anului la Soroca a ajuns la a zecea ediţie.

Comentarii