Ştiri

Sursa imaginii: ea.md

Ştiri / Social

17 Dec. 2018 / 18:31

Peste 100 de persoane din capitală s-au ales cu fracturi din cauza poleiului de pe trotuare

Poleiul face victime. Peste 100 de persoane din capitală s-au ales cu fracturi, după ce au căzut pe gheaţă. 13 oameni au fost internaţi, iar ceilalţi au primit ajutor medical şi se vor trata la domiciliu. În timp ce locuitorii capitalei sunt nemulţumiţi că mai multe trotuare nu au fost curăţate, funcţionarii municipali spun că au fost împrăştiate peste 40 de tone de material antiderapant, relatează Mesager.

Vera Coşeru a solicitat ajutorul medicilor după ce a alunecat pe trotuar. Femeia şi-a fracturat mâna în timp ce se îndrepta spre centrul medical.

„Nisip deloc nu a fost pus, n-ai cum să mergi, n-ai de ce să te ţii ca să te duci până la oprire la troleibuz”, spune pacienta Vera Coşeru.

Iar Lidia Moscovciuc spune că a alunecat pe gheaţă în apropierea unei staţii de troleibuz.

„Am alunecat şi am căzut aşa pe mână. E tot sticlă, nu poţi să treci, poţi să cazi să te ucizi”, a spus pacienta, Lindia Moscovciuc.

Potrivit medicilor, cel mai mult au de suferit persoanele în etate.

„Orice fractură are perioada de consolidare în mediu de la 4 la 8 săptămâni, după ce urmează o perioadă de recuperare destul de lungă”, a menţionat şeful Departamentului IMU, Igor Curov.

Locuitorii capitalei se plâng că pe mai multe străzi şi trotuare nu a fost împrăştiat material antiderapant.

„Drumul nu stă, trebuie să lucrăm, la lucru trebuie să ne ducem, înapoi trebuie să ne întoarcem, aşa încetişor ţinem calea înspre casă. E foarte dificil şi e foarte periculos”, a spus o trecătoare.  

„E foarte, alunecos, e foarte periculos şi e dezastru”, spune altă trecătoare.

Direcţia Locativ Comunală a Primăriei anunţă că pe trotuare şi drumurile de acces din curţile blocurilor au fost împrăştiat peste 40 de tone de sare.

„Duminică la ora 8.30 dimineaţa a început să plouă şi îngheţa şi noi unde acţionam în spate îngheţa din nou, respectiv cu tehnica care o avem la moment nu reuşeam să facem faţă peste tot, s-a acţionat până seara”, a declarat şeful Direcţiei Locativ Comunale, Ion Burdiumov.

„S-a lucrat practic în trei ture sau putem spune în două ture jumătate, două zile la rând au lucrat 22 de autospeciale şi 30 de muncitori”, a spus şeful Regiei Exdrupo, Adrian Boldurescu.

Autorităţile spun însă că mulţi antreprenori din Chişinău nu au curăţat zăpada  din faţa sediilor pe care le deţin, chiar dacă riscă amenzi de până la 9 mii de lei.  Nu doar pietonii dar şi şoferii  avut de suferit din cauza poleiului. În Chişinău au fost înregistrate aproape 30 de accidente în ultimele 24 de ore.

Comentarii

Citeste si ...

Atenţie şoferi! Două străzi din capitală sunt impracticabile din cauza gheţuşului

Ştiri / Social

17 Dec. 2018 / 09:01

Atenţie şoferi! Două străzi din capitală sunt impracticabile din cauza gheţuşului

Peste 20 de persoane din capitală s-au ales cu fracturi, după ce au căzut pe gheaţă

Ştiri / Social

16 Dec. 2018 / 17:57

Peste 20 de persoane din capitală s-au ales cu fracturi, după ce au căzut pe gheaţă