Ştiri

Sursa imaginii: chisinau.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

23 Ian. 2019 / 09:35

Situaţia la Chişinău privind deszăpezirea şi circulaţia transportului public

În dimineaţa zilei, în capitală se circulă în condiţii de iarnă, iar transportul public activează pe toate rutele municipale, cu mici abateri de la program pe cursele spre localităţile suburbane. Primăria municipiului Chişinău informează că miercuri la linie au fost emise 311 troleibuze şi 82 de autobuze.

Întreprinderea Municipală Regia „Exdrupo” a lucrat toată noaptea la deszăpezire, de la ora 23:00, cu 51 de utilaje, fiind împrăştiaţi 500 de metri cubi de material antiderapant.

Pe parcursul zilei, drumarii continuă intervenţia pe străzile unde circulă transportul public, precum şi pe arterele secundare.

Totodată,  Î.M. „Exdrupo” lucrează în toate sectoarele oraşului, pentru depăşirea situaţiilor problematice, în conlucrare cu Inspectoratul Naţional de Patrulare.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a început lucrul de la ora 03:00, cu 36 de utilaje cu perie şi lamă, inclusiv cu două autospeciale de la ora 24:00, pe străzile secundare.

Regia intervine la deszăpezire pe trotuare şi pe trecerile de pietoni. De asemenea, circa 380 de muncitori activează în intercartiere şi la staţiile de aşteptare pentru curăţarea zăpezii şi împrăştierea de antiderapant.

„Municipalitatea îndeamnă cetăţenii să utilizeze transportul public, în defavoarea maşinilor personale, automobiliştii să nu parcheze pe marginea străzilor şi pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului şi a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. Agenţii economici din Chişinău şi gestionarii de imobile sunt chemaţi să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează”, a menţionat şeful serviciului de presă al Primăriei municipiului Chişinău, Vasile Chirilescu, citat de Radio Moldova Actualităţi.

În caz de înregistrare a situaţiilor problematice în contextul condiţiilor meteo, cetăţenii sunt chemaţi să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Potrivit Radio Moldova Actualităţi, a fost format un grup de lucru pentru elaborarea, în zilele ce urmează, a unor măsuri privind gestionarea mai bună a traficului rutier în capitală. Anunţul a fost făcut de către şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), Gheorghe Cavcaliuc. Cetăţenii care au propuneri de îmbunătăţire a circulaţiei pe anumite segmente sunt îndemnaţi să se pronunţe pe pagina de Facebook a IGP sau să scrie la numărul de viber: 078090902 „Ideea ta contează”.

 

Comentarii