Ştiri

Sursa imaginii: ip.md

Ştiri / Social

20 Dec. 2018 / 10:17

Tarifele la peste 200 de servicii medico-sanitare vor fi diminuate

Tarifele la peste 200 de servicii medico-sanitare vor fi diminuate. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Guvern. Totodată, este prevăzută şi includerea unor tarife pentru 135 de servicii noi. În acelaşi timp, 208 servicii medicale care anterior erau cu plată vor fi excluse, relatează Mesager.

Diminuarea costurilor a fost posibilă datorită implementării procedurii de achiziţionare centralizată a medicamentelor şi consumabilelor prin intermediul Centrului de achiziţii publice.
 
Modificările vor permite pacienţilor din ţară să beneficieze de servicii calitative, la un preţ redus şi vor contribui la lărgirea spectrului de investigaţii de care vor putea beneficia persoanele asigurate.
 
„Propunerea de includere a serviciilor noi se bazează pe implementarea serviciilor medicale avansate de diagnosticare şi tratament cu utilizarea utilajului contemporan performant. Totodată, tarifele propuse pentru excludere sunt pentru servicii medico-sanitare depăşite care nu corespunde prevederilor protocoalelor clinice”, a spus ministrul Sănătăţii, Silvia Radu.
 
 

Comentarii