Ştiri

Sursa imaginii: customs.gov.md

Ştiri / Social

21 Dec. 2018 / 14:45

Trei terminale vamale vor fi construite în raza de activitate a birourilor vamale

Serviciul Vamal demarează unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de infrastructură. Este vorba despre construcţia a trei terminale vamale în raza de activitate a birourilor vamale Nord, Centru şi Sud. Mai exact, acestea vor fi construite în oraşele Chişinău, Bălţi şi Cahul, urmând să corespundă tuturor rigorilor internaţionale în domeniul administrării vamale.

Proiectul urmează a fi realizat în baza unei proceduri prevăzute de art. 186 a Codului vamal, iar anunţul privind concursurile de contractare a serviciilor de construcţie a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Birourile vamale au elaborat Caietele de sarcini, care urmează a fi puse la dispoziţia potenţialilor investitori.

Subiectul a fost discutat şi cu şefii celor trei birouri vamale, în cadrul unei şedinţe prezidate de către directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie. În cadrul discuţiilor, şeful Vămii le-a cerut acestora să asiste şi să monitorizeze procedurile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Conform cerinţelor din Caietele de sarcini, terminalul din Chişinău se va întinde pe o suprafaţă de cca 30 de hectare, cel de la Bălţi va ocupa un teritoriu de cca cinci hectare, iar pentru cel de la Cahul au fost solicitate aproximativ trei hectare.

Acestea ar urma să dispună de antrepozite vamale, depozite provizorii, spaţii frigorifice, platforme pentru procesarea trimiterilor poştale, spaţii pentru depozitarea mărfurilor, containere, rampe pentru controlul vamal al camioanelor şi camionetelor, echipamente de scanare, parcare şi alte elemente de infrastructură.

Comentarii