Ştiri

Sursa imaginii: lupte.md

Ştiri / Sport

12 Dec. 2018 / 18:33

Echipa ASEM a cucerit titlul de campioană universitară la trântă

Echipa Academiei de Studii Economice din Moldova a cucerit titlul de campioană naţională universitară la trântă. Pe locul doi s-a situat reprezentativa USEFS, iar poziţia a treia în clasament a revenit formaţiei UTM, relatează Mesager.

Meciul derbi al competiţiei l-au disputat vicecampionul mondial la lupte greco-romane Victor Ciobanu de la ASEM şi Mihai Doncilă, campion naţional en-titre la judo, care este student la USEFS, ambii la categoria de greutate până la 65 kilograme.

Ciobanu şi-a surprins din start rivalul cu un procedeu apreciat de arbitri cu 3 puncte. Partenerul său de întrecere a accelerat în continuare ritmul de luptă, a recuperat iniţial un punct, apoi pe al doilea, iar în finalul întâlnirii a reuşit să efectueze un procedeu de 3  puncte, învingând cu scorul 5-3.

El însă nu a devenit campion, deoarece a fost devansat în finală cu scorul 4-1 de un alt reprezentant de la ASEM, Vitalie Bunici, premiant al Campionatului European de tineret la lupte libere din anul curent.

„Important este că la majoritatea categoriilor au concurat lideri naţionali la diferite probe de luptă. Faptul ca atare i-a imprimat un farmec aparte competiţiei”, a declarat arbitrul principal, Sergiu Busuioc.

Dintre liderii naţionali s-au remarcat Ştefan Tonu, premiant al Europenelor de tineret la lupte libere şi Vladimir Zmeu, campion naţional la judo.

Trânta a fost ultima disciplină sportivă din programul competiţional al campionatelor  universitare. Federaţia Sportului Universitar din Moldova va face bilanţul la Gala laureaţilor sportului universitar, pe 13 decembrie. Fondul de premiere constituie 420 mii de lei.

Comentarii