Ştirile Zilei

14 Noi. 2019 / 20:56

Ion Chicu: Reforma Justiţiei va fi implementată în strictă concordanţă cu recomandările Comisiei de la Veneţia

Reforma Justiţiei va fi implementată în strictă concordanţă cu recomandările Comisiei de la Veneţia. Asigurările au fost date de prim-ministrul Ion Chicu în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune Moldova1. Premierul a vorbit şi despre anumite aspecte ce ţin de planificarea Bugetului de Stat pentru anul viitor dar şi despre condiţiile impuse de deputaţii democraţi cu sprijinul cărora a fost învestit noul Guvern.

14 Noi. 2019 / 19:06

Oameni de afaceri polonezi, interesaţi să-şi extindă afacerile în Republica Moldova

Sunt interesaţi să-şi extindă afacerile în Republica Moldova şi să aducă investiţii importante, în special, în domeniul automotive, în logistică, energetică şi vinificaţie. Vorbim de reprezentanţi ai 15 companii poloneze, care împreună cu 30 de oficiali din Voievodatul Silezia de Jos, participă la un forum economic la Chişinău. Şi antreprenorii moldoveni se arată deschişi pentru cooperare, relatează Mesager.

14 Noi. 2019 / 18:05

Sudul Italiei este afectat de inundaţii puternice

Inundaţiile puternice au afectat sudul Italiei. Zeci de case şi drumuri au fost distruse. Cea mai gravă situaţie este în Veneţia unde apa a pătruns în locuinţe, hoteluri, restaurante, biserici şi muzee. În acelaşi timp nordul Italiei se confruntă cu o furtună de zăpadă, relatează Mesager.

14 Noi. 2019 / 18:01

Mesaj de la Bruxelles: Asistenţa financiară pentru Republica Moldova va fi suspendată dacă reformele nu vor fi continuate

Asistenţa financiară pentru Republica Moldova va fi suspendată dacă reformele profunde de la Chişinău nu vor fi continuate, a declarat comisarul european desemnat pentru vecinătate şi extindere, Olivér Várhelyi, la audierea sa de azi în Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European, care trebuie să-i valideze candidatura, relatează Radio Moldova Actualităţi, citând Europa Liberă.

14 Noi. 2019 / 16:48

Fiecare a treia persoană din Republica Moldova suferă de diabet zaharat

Fiecare a treia persoană din ţara noastră suferă de diabet zaharat, iar fiecare a 90-a moare din cauza complicaţiilor apărute în urma acestei boli. La nivel mondial, cifrele arată o statistică îngrijorătoare - peste 425 de milioane de persoane se confruntă cu diabet. Stresul, alimentaţia nesănătoasă sau oboseala sunt principalii factori care cauzează, potrivit specialiştilor, boala secolului XXI. Pentru a informa oamenii despre metodele de prevenire a acestei maladii, Ministerul Sănătăţii, organizează, anual, de Ziua Mondială a Diabetului, mai multe evenimente de sensibilizare, transmite Mesager.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

Bună dimineaţa! Program matinal.

Vezi programul complet

Moldova 2

Cu noi la teatru.Liliana Cazacu, V.Cornescu

Vezi programul complet

Radio Moldova

FONOTECA RADIO

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

JAZZ

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta