Ştirile Zilei

17 Ian. 2020 / 18:06

Incubatorul de Afaceri din Soroca: Sute de locuri de muncă şi zeci de afaceri de succes

Peste 380 de locuri de muncă deschise şi zeci de afaceri de afaceri de succes. Vorbim de principalele reuşite ale Incubatorului de afaceri din Soroca, primul de acest fel deschis în ţară acum 10 ani. După trei ani de activitate în Incubator, toate cele 55 de companii mici si mijlocii, create în sfera producerii şi a prestării serviciilor, se dezvoltă, produc din ce în ce mai mult, au clienţi stabili, iar majoritatea îşi exportă produsele chiar şi peste hotarele ţării, transmite Mesager.

17 Ian. 2020 / 17:15

Mişcarea politică Unirea a depus actele la CEC pentru a se înregistra ca bloc electoral

Astăzi, 17 ianuarie, Mişcarea Politică UNIREA a depus actele la CEC pentru înregistrarea Blocului Electoral UNIREA, în vederea participării la alegerile parlamentare noi, în circumscripţia nr. 38, Hânceşti.

17 Ian. 2020 / 16:51

Busuiocul, la mare căutare în ajun de Bobotează

Busuiocul este la mare căutare în aceste zile, înainte de Bobotează. Ritualul de creştere şi pregătire a acestei plante pentru sărbătorile creştine este specific gospodinelor din satul Voloviţa, raionul Soroca, care în aceste zile coboară planta din pod, unde a stat la uscat, şi o aleg fir cu fir pentru a o pune la icoane şi pentru a pregăti mănunchiurile cu care vor merge dupa aghiazmă, în ziua de Bobotează, relatează Moldova 1.

17 Ian. 2020 / 15:43

Problema aprovizionării cu apă potabilă a raionului Hânceşti, în vizorul Executivului

Tergiversarea lucrărilor în cadrul proiectului de asigurare cu apă potabilă a 11 localităţi din raionul Hînceşti, demarat în 2013, nu este finalizat până în prezent, din cauza incapacităţii agentului economic contractat. Antreprenorul a solicitat majorarea valorii contractului cu 23 milioane de lei. Despre acest lucru a fost informat prim-ministrul, Ion Chicu, în cadrul unei şedinţe convocată astăzi la Guvern cu participarea reprezentanţilor mai multor ministere şi agenţii de profil, conducerea raionului Hînceşti şi primarii satelor respective.

17 Ian. 2020 / 15:18

Igor Dodon a discutat cu Vadim Krasnoselskii despre interdicţia impusă de Tiraspol

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o discuţie telefonică cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii despre interdicţiile pe care urmează să le impună Tiraspolul, şoferilor moldoveni. Părţile au convenit să găsească soluţii urgente pentru a nu permite înrăutăţirea situaţiei legate de circulaţia transportului şi eventualele dificultăţi pentru cetăţeni.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

"MESAGER. Program informativ +Meteo"

Vezi programul complet

Moldova 2

Trei Crai de la Rasarit. Spectacol B.P.Hajdeu

Vezi programul complet

Radio Moldova

VINERI SEARA ÎN DIRECT CU CEZARA

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

O SEARĂ LA OPERĂ

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta