Ştirile Zilei

12 Noi. 2019 / 15:53

Igor Dodon invită la consultări fracţiunile parlamentare

Preşedintele Igor Dodon invită la consultări fracţiunile parlamentare pentru a discuta despre soluţiile crizei politice din ţară şi constituirea unui nou Guvern. Despre aceasta şeful statului a declarat într-o conferinţă de presă la scurt timp după demiterea prin moţiune de cenzură a Guvernului, condus de Maia Sandu. Igor Dodon a specificat că în cazul în care nu va fi recreată coaliţia PSRM –ACUM, preşedintele ţării îşi va asuma responsabilitate pentru a propune la funcţia de prim-ministru o persoană profesionistă şi tehnocrată.

12 Noi. 2019 / 15:10

Reacţia partidelor politice după demiterea Guvernului

După ce Cabinetul de miniştri în frunte cu premierul Maia Sandu a fost demis astăzi în plenul Parlamentului prin moţiunea de cenzură depusă de către PSRM, partidele politice din Republica Moldova au venit cu reacţii.

12 Noi. 2019 / 14:56

Declaraţia preşedintelui României, Klaus Iohannis privind situaţia din Republica Moldova

Demersul iniţiat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) de înlăturare a Guvernului Maia Sandu, într-un moment esenţial pentru reforma Justiţiei, este îndreptat împotriva intereselor pe termen mediu şi lung ale Republicii Moldova şi ale cetăţenilor săi. Declaraţia a fost făcută de preşedintele României, Klaus Iohannis, după ce Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis marţi de Parlament prin moţiune de cenzură adoptată cu 63 de voturi.

12 Noi. 2019 / 14:40

Reacţia Uniunii Europene după demiterea Guvernului Sandu

Uniunea Europeană a venit cu prima reacţie după demiterea Cabinetului de miniştri. Într-o postare publicată pe pagina oficială a UE se menţionează că „votul de cenzură în Guvernul Republicii Moldova cu privire la întrebările referitoare la procesul de recrutare al procurorului general transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă din ţară, iar nevoia de astfel de reforme nu a dispărut odată cu votarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului”.

12 Noi. 2019 / 13:31

Manifestaţie la Parlament pentru susţinerea Guvernului Maia Sandu LIVE/TEXT

O manifestaţie pentru susţinerea Guvernului Maia Sandu are loc în faţa Parlamentului. Se întâmplă în timp ce la şedinţa plenară a Legislativului se dezbate moţiunea de cenzură împotriva actualului Guvern, depusă de PSRM.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

Evantai folcloric.

Vezi programul complet

Moldova 2

Cine vine la noi. Program de divertisment.

Vezi programul complet

Radio Moldova

ORA COPIILOR

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

JAZZ

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta