Ştirile Zilei

15 Dec. 2019 / 10:45

Pericol de la ghirlandele electrice, atenţionează specialiştii

Pericol de la ghirlandele electrice folosite de sărbători. Inspectorii Centrului Naţional pentru Protecţia Consumatorilor spun că în jur de 60 la sută din toate aceste produse, comercializate în pieţele din ţară, nu corespund normelor de siguranţă. Verificările inopinate de la Piaţa Centrală din capitală au demonstrat că, în multe cazuri, etichetele produselor care arată că ar fi de producţie europeană, de fapt ar fi contrafăcute, relatează Mesager.

15 Dec. 2019 / 10:11

O pensiune de la Orheiul Vechi şi-a extins facilităţile de cazare

Şi-a extins facilităţile de cazare cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanţat de USAID, Suedia şi Marea Britanie - vorbim de o pensiune de la Orheiul Vechi, care a beneficiat de un credit nerambursabil de zece mii de dolari. După ce a fost lansată acum trei ani, pensiunea a înregistrat o creştere semnificativă a turiştilor, fapt pentru care proprietarii au decis să mai cumpere o casă de peste 100 de ani din preajmă, pe care au renovat-o, conform celor mai înalte standarde internaţionale din industria ospitalităţii, relatează Mesager.

15 Dec. 2019 / 09:04

Târgul Naţional al Covorului „Covorul Dorului”, ediţia a VI-a

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) în colaborare cu Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală (MNEIN) şi Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial (CNCPPCI) organizează astăzi ediţia a VI-a a Târgului Naţional al Covorului „Covorul Dorului”.

14 Dec. 2019 / 19:02

Campania Moldova 1 „În braţele mamei”: Află povestea Alinei

Alina are 32 şi a fost nevoită să fugă de acasă după ce tatăl său o agresa. Rămasă singură pe drumuri şi aşteptând un copil, s-a adresat după ajutor la Centrul Maternal „În braţele mamei”. Ea speră ca măcar atunci când micuţa sa va creşte un pic mai mare să-i poată oferi tot de ce are nevoie, dar şi cel mai important - un cămin unde să stea împreună. Fiecare dintre noi poate să-i dea o mână de ajutor Alinei, ca micuţa ei să poată creşte în braţele mamei, relatează Mesager.

14 Dec. 2019 / 18:00

Învăţăm a dărui lumină - campanie de informare în raionul Orhei

„Învăţăm a dărui lumină” - cu acest slogan, elevii şi profesorii de la gimnaziul din Chiperceni, raionul Orhei, au desfăşurat mai mute activităţi menite să sensibilizeze societatea privind necesităţile copiilor cu cerinţe educaţionale speciale. Evenimentul este parte a unei campanii de informare, care se desfăşoară în 34 de instituţii din raionul Orhei, relatează Mesager.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 2

Singur în fața dragostei. Gr. Vieru

Vezi programul complet

Radio Moldova

ALBUM DUMINICAL. MAGAZIN CULTURAL-COGNITIV

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

POP-ROCK

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta