Ştirile Zilei

14 Iul. 2020 / 21:26

„Moldova în direct”: Un nou val al pandemiei COVID-19 ar putea surveni în toamnă

Numărul persoanelor din Republica Moldova infectate cu COVID-19 ar putea creşte semnificativ la toamnă, când ar putea avea loc al doilea val al pandemiei. O declaraţie în acest sens a fost făcută de Alexei Ceban, epidemiolog în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune. În context, specialiştii din domeniul sănătăţii au îndemnat, în mod repetat, populaţia să respecte toate măsurile de protecţie recomandate de către medici. Potrivit lor, doar astfel putem preveni „sufocarea” sistemului se sănătate din Republica Moldova.

14 Iul. 2020 / 17:28

Calea ferată din zona satului Crihana Veche, acoperită de ape

În zona satului Crihana Veche, raionul Cahul, pe segmentul de cale ferată Cahul-Colibaşi, apele râului Prut au acoperit în totalitate linia de cale ferată.

14 Iul. 2020 / 17:15

COVID-19 în Moldova: Alte 269 de cazuri confirmate

Alte 269 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care şapte în regiunea transnistreană. Dintre toate cazurile unul este de import din Federaţia Rusă.

14 Iul. 2020 / 16:41

Austria îşi închide graniţele pentru moldoveni

Alertă de călătorie în Austria. Ambasada Republicii Moldova la Viena anunţă că Austria sistează cursele aeriene din şi în Republica Moldova din data de 16.08.2020, ora 00:00 până la data de 31.07.2020, ca urmare a răspândirii globale a pandemiei de COVID-19.

14 Iul. 2020 / 16:12

Echipamente medicale pentru Moldova, oferite de UE şi OMS

Primul lot de echipamente medicale, oferit de Uniunea Europeană (UE) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în valoare de peste 2,8 milioane de euro, a ajuns la Chişinău. Lotul include circa 1,5 milioane de echipamente de protecţie individuală: măşti medicale, respiratoare, ochelari şi halate de protecţie, necesare în lupta cu pandemia COVID-19.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

Cine vine la noi. Program de divertisment.

Vezi programul complet

Moldova 2

Proiecte de viitor. DW

Vezi programul complet

Radio Moldova

CHEF CU CETERAŞI

Vezi programul complet

Radio Moldova Tineret

Zbor liber

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

JAZZ

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta