Ştiri

Sursa imaginii: chamber.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Economic

29 Oct. 2019 / 15:30

Cooperarea comercial-economică între Moldova şi SUA, discutată la Chişinău

Dezvoltarea turismului şi a mediului de afaceri, dar şi atragerea investiţiilor. Sunt doar câteva dintre temele abordate la cea de-a IV-a sesiune a Comisiei mixte moldo-americane pentru colaborare economică. Oficialii au stabilit priorităţile şi modalităţile de eficientizare a cooperării comercial-economice dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Statele Unite ale Americii sunt unul dintre principalii parteneri de dezvoltare a ţării noastre. Colaborarea cu SUA este foarte importantă pentru Moldova. Apreciem susţinerea americană în implementarea mai multor proiecte ce ţin de mediul de afaceri, sectorul IT, dar şi industria textilă. Guvernul Republicii Moldova îşi concentrează eforturile pentru a asigura un mediu favorabil de dezvoltare pentru antreprenori, pentru atragerea investiţiilor, promovarea exporturilor, precum şi modernizarea infrastructurii”, a spus Vadim Brînzan, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

„Ne propunem să abordăm subiecte axate pe economia Republicii Moldova, transparenţa decizională. Dezvoltarea mediului de afaceri este o prioritate pentru autorităţi, la fel ca şi proiectele menite să atragă investiţii în acest sens. Totodată, potenţialul turistic al Republicii Moldova este foarte bun şi trebuie dezvoltat în continuare”, a spus Daniel Mullaney, reprezentantul comercial pentru Europa şi Orientul Mijlociu.

După valoarea capitalului investit, SUA se află pe locul şase printre ţările partenere ale Republicii Moldova.

Comentarii