Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

31 Oct. 2019 / 15:23

O nouă tranşă de suport bugetar din partea UE

Moldova primeşte o nouă tranşă de suport bugetar din partea Uniunii Europene, în sumă de 25 de milioane de euro. Comisia Europeană a aprobat ieri, la Bruxelles, acordarea noii tranşe de suport bugetar de 24,85 milioane de euro. Cetăţenii vor beneficia de îmbunătăţirea serviciilor poliţieneşti, creşterea oportunităţilor economice în agricultură şi dezvoltare rurală în baza acestui sprijin din partea UE, relatează Mesager.

Pe direcţia continuării reformei poliţiei, banii sunt alocaţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor şi calităţii studiilor în centrele de instruire şi excelenţă pentru poliţişti, implementarea unui sistem de formare profesională continuă pentru aceştia şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor din izolatoarele de detenţie preventivă.

Uniunea Europeană a reluat acordarea suportului bugetar şi asistenţei macrofinanciare în luna iulie 2019. Acum doi ani suportul a fost suspendat din cauza deteriorării statului de drept din Republica Moldova. Reluarea asistenţei vine să sprijine procesul de reforme structurale, asumat de Guvernul Republicii Moldova, şi este condiţionată de progresele realizate în aceste reforme.

Din iulie şi până acum, Uniunea Europeană a oferit 73,54 de milioane de euro Republicii Moldova pentru continuarea şi sprijinirea reformelor, inclusiv 53,74 de milioane de euro ca suport bugetar şi 19,8 milioane de euro sub formă de asistenţă macrofinanciară.

Până la sfârşitul anului curent, se planifică debursarea altor 40 de milioane de euro de asistenţă macrofinanciară.

Comentarii