Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

05 Noi. 2019 / 15:03

Peste 450 de agenţi economici autohtoni sunt aşteptaţi la Expoziţia Naţională „Fabricat în Moldova”

Marţi, 5 noiembrie a fost lansată procedura de înscriere a companiilor la cea de-a XIX-a ediţie a Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova”, care se va desfăşura la Chişinău în perioada 29 ianuarie-2 februarie 2020. La eveniment sunt asteptaţi peste 450 de agenţi economici autohtoni din toate domeniile de activitate. Ca şi în anii precedenţi târgul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie sub patronatul Guvernului. La expoziţie şi-au anunţat participarea şi antreprenori din România cu produse tradiţionale din zona Maramureş.

„Genericul celei de-a XIX-a ediţii este: Acasă. Autentic. Autohton. Scopul expozitiei „Fabricat în Moldova” este să promovăm producătorii autohtoni, companiile care prestează servicii, care produc bunuri şi servicii pentru export. Ne propunem să avem 3 componente principale. Este vorba de expoziţia propriu-zisă, programul de afaceri şi programul cultural” a anunţat Sergiu Harea, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie.

Peste 450 de antreprenori sunt aşteptaţi la eveniment. În premieră,  o amplasare specială vor avea produsele ECO moldoveneşti.

„Consider că e un prilej foarte bun de a promova produsele eco de la noi din ţară, ţinând cont ca acest eveniment este o carte de vizită a RM. Şi dacă vorbim despre produsele ECO, atunci trebuie să menţionez că vor fi prezente o serie de companii care activează pe diferite dimensiuni, începând de la caşcaval, fructe uscate, sucuri, o gamă completă chiar şi vin ecologic” a specificat Dumitru Lefterm reprezentant Asociaţia de produse ECO.

La evenimentul, care se va desfăşura între 29 ianuarie şi 2 februarie, vor participa mai mulţi antreprenori din judetul Maramureş, România.

„Vom avea pe bază de reciprocitate un numar de 10 comanii din România, vor veni cu produsele lor tradiţionale. Şi la această ediţie vom avea un program de afaceri foarte important, în cadrul acestui program sunt partenerii noştri - mai multe instituţii publice cum ar fi: Inspectoratul Fiscal, Serviciul Vamal, Agenţia de Atragere a Investitiilor, ODIIM, Casa Naţională de Asigurări Sociale” a spus Sergiu Harea, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie.

La expoziţie va fi organizat şi un Forum Internaţional de Afaceri, unde vor participa reprezentanţi din 10 ţări precum România, Grecia, Italia, Lituania, Elveţia, Ucraina, Belarus, Turcia. Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întrepriderilor Mici şi Mijlocii oferă, în premieră, suport de până la 4000 de lei pentru mai multe întreprinderi mici şi mijlocii. La expoziţia din anul trecut au participat peste 460 de companii şi 53 de mii de vizitatori.

Comentarii