Ştiri

Sursa imaginii: ziuacargo.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

23 Feb. 2020 / 10:46

Guvernul din Italia interzice accesul şi părăsirea a 11 localităţi din cauza coronavirusului

Oficialii italieni sunt în alertă mai ales că numărul cazurilor de îmbolnăvire s-a dublat în numai 24 de ore. Până în prezent, în Italia au fost înregistrate două decese şi 76 cazuri de infectare, scrie ştirileprotv.ro.

Guvernul din Italia a aprobat, sâmbătă noapte, o serie de măsuri extraordinare pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului în nordul ţării.

În regiunile Lombardia şi Veneto, unde trăiesc şi comunităţi mari de români, autorităţile au luat măsuri speciale de prevenţie. Au declarat carantină în zece localităţi, au închis şcolile şi anulează orice manifestaţii publice. Printre măsurile luate se numără interdicţia de a intra şi de a părăsi 11 localităţi considerate epicentrul epidemiei.

Doi italieni sunt primii europeni răpuşi de coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani şi o femeie de 75 de ani, care provin din localităţi mici de munte.  

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală din China a ajuns duminică la 2.442 de morţi după anunţul altor 97 de decese, toate, cu excepţia unuia, înregistrate în provincia Hubei (centru), epicentrul epidemiei cu noul coronavirus, informează AFP, citată de Agerpres. Cele mai multe dintre decesele nou anunţate au fost înregistrate în Wuhan, capitala provinciei Hubei, plasată în carantină din 23 ianaurie şi unde locuiesc 11 milioane de persoane.

Comentarii