Ştiri

Sursa imaginii: reuters.com

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

21 Mai 2020 / 16:08

Inundaţii istorice în statul american Michigan

Inundaţii istorice în statul american Michigan. Peste 10 mii de oameni au fost evacuaţi după revărsarea a două baraje. Nu s-au înregistrat victime sau răniţi, însă pagubele vor fi semnificative, relatează Moldova 1.

Totodată, ploile puternice din ultimele zile au provocat fisurarea barajelor. Casele, drumurile, maşinile au fost înghiţite la propriu de puhoaie. În unele zone, apa depăşeşte trei metri. 

„Este cea mai mare nebunie pe care am văzut-o în viaţa mea. În 1986 au fost la fel inundaţii puternice, dar acestea le depăşesc cu mult”; „Am văzut cum puhoaiele cugeau cu viteză şi nu mai poţi controla nimic în aceste momente. Este groaznic când vieţile oamenilor sunt puse în pericol”, spun oamenii.

„Experţii descriu aceste inundaţii istorice, care au loc o dată la 500 de ani, că vor avea un impact major asupra statului nostru”, a menţionat guvernatorul Michigan, Gretchen Whitmer.

Michigan este unul din cele mai afectate state federale de pandemia de Coronavirus, iar acest dezastru al naturii este ultimul lucru de care avea nevoie.

 

Comentarii