Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Moldova 1 Promo

17 Oct. 2020 / 21:30

Povestea „Dacilor” din Vălcineţ, duminică, la „Tezaur”

De data aceasta descoperim un sat vechi, din raionul Călăraşi, cu tradiţii şi obiceiuri seculare. Este vorba despre localitatea Vălcineţ, atestată pentru prima dată în anul 1436, în acelaşi an cu oraşul Chişinău. Băştinaşi se pot lăuda cu formaţia de dansuri „Vatra”, cu Teatrul Popular, dar şi cu Ansamblul de Bărbaţi „Dacii”, care de cinci ani duce faima localităţii în frunte cu Ion Sili, conducător artistic. Vă invităm să descoperiţi povestea „Dacilor” din Vălcineţ, duminică, 18 octombrie, la emisiunea „Tezaur”, împreună cu Irina Ropot.

Fondatorul şi conducătorul „Dacilor”, Ion Sili, laureat al Concursului Naţional „Nicolae Sulac” pentru cea mai bună interpretare a cântecelor maestrului. Ansamblul „Dacii” l-a format din oameni simpli, şoferi, muzicieni, amatori, învăţători, constructori, care s-au afirmat prin repertoriul lor autentic şi interpretare inedită. Ansamblul „Dacii” cântă melodii populare culese de la regretata folcloristă Parascovia Carp, originară şi ea din Vălcineţ. 

Nu rataţi emisiunea „Tezaur”, realizată de jurnalista Irina Ropot, duminică, 18 octombrie, la Moldova 1 sau accesaţi site-ul TRM.MD, cu începere de la ora 14:30 şi urmăriţi în transmisiune directă.

Comentarii