Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

25 Mar. 2020 / 11:57

Grupul parlamentar Pro-Moldova propune măsuri economice şi sociale anticriză

Grupul parlamentar Pro-Moldova va înregistra astăzi la Parlament un proiect de lege, menit să să aducă unele măsuri economice şi sociale anticriză. Ei propun plafonarea salariului demnitarilor, începând cu 1 aprilie 2020. Potrivit preşedintelui Pro-Moldova, Andrian Candu, s-ar face economii în bugetul de stat de aproape 100 de milioane ei, bani ce vor fi redirecţionaţi pentru alte cheltuieli de moment.

„În Republica Moldova sunt demnitari care au salarii mari, zeci de mii de lei pe lună, de la preşedintele Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului, primul-ministru, miniştri, deputaţi ş.a. Noi venim cu propunerea să plafonăm salariul pentru restul anului începând cu 1 aprilie până la sfârşitul anului la suma de 6900 de lei, care este salariul mediu pe economie. Credem că toţi demnitarii publici din Moldova se vor putea descurca cu aceşti 7 mii de lei până la sfârşitul anului”, a declarat deputatul.

Totodată ei propun suspendarea finanţării partidelor politice în acest an, realocarea din buget a banilor care au fost destinaţi pentru alte proiecte politice, iar aceste surse financiare să fie redirecţionate la procurarea medicamentelor, măştilor, mănuşilor şi echipamentului medical dar şi la majorarea salariilor angajaţilor din sistemul medical. Pentru agenţii economici, care au fost nevoiţi să-şi sisteze activitatea, se propune acordarea dreptului de a suspenda contractele cu angajatii, dar care ar urma să primească un ajutor lunar de la stat de 2 775 lei. 

Comentarii