Ştiri

Sursa imaginii: captură video/realitatea.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

14 Noi. 2019 / 15:00

Guvernul condus de Ion Chicu a depus jurământul

Noul Cabinet de miniştri, în frunte cu Ion Chicu, a fost învestit în funcţie. Membrii noului Guvern au depus jurământul în faţa preşedintelui Igor Dodon şi a preşedintei Parlamentului Zinaida Greceanîi.

„Vreau să vă felicit pentru votul de încredere pe care l-aţi obţinut astăzi şi să vă doresc succes în preluarea acestui mandat de înaltă responsabilitate. Cunoaşte-ţi foarte bine starea actuală a lucrurilor şi ştiri în ce condiţii de criză preluaţi guvernarea. După cinci luni de inactivitate şi insuficienţă totală a Guvernului, cinci luni în care Executivul a mers mai mult în direcţie opusă faţă de nevoile cetăţenilor. Aş vrea ca odată cu preluarea mandatului să se termine cu asemenea improvizaţii şi să se înceapă imediat munca în folosul oamenilor. Vreau să vă atenţionez că nu aveţi în spate o majoritate politică şi nici o alianţă politică de Guvernare, dar aveţi o platformă social-economică care vă susţine în Parlament”, a declarat preşedintele Igor Dodon.  

„Astăzi Republica Moldova a obţinut un nou Guvern, tehnocrat, care este determinat să se angajeze să soluţioneze problemele stringente care stau în faţa ţării, în faţa cetăţenilor. Avem potenţialul necesar, demnitatea şi devotamentul faţa de ţara noastră pentru a înfrunta aceste probleme. Remarc cu satisfacţie că principalele direcţii, acţiuni, care sunt vizate în programul de guvernare se pliază excelent şi aproape în totalitate cu recomandările, cu problemele care sunt specificate în foaie de parcurs a Republicii Moldova. Şi, această coincidenţă în opinia mea este una firească, deoarece problemele şi provocările care stau în faţa ţării sunt evidente şi soluţia, posibilitatea de a rezolva problemele în folosul cetăţenilor stă în munca asiduă a fiecărui dintre noi. Începând de astăzi avem o ocazie, ca cel puţin ramura executivă, ramura legislativă şi  instituţiaprezidenţială au aceleaşi opinii vizavi de problemele care stau în faţa cetăţenilor”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu.

Amintim că, în şedinţa de astăzi a Parlamentului Parlamentul şi-a exprimat votul de încrederea asupra Guvernului Chicu cu votul a 62 de deputaţi.

 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Un obuz, găsit pe un şantier de construcţii din Stăuceni

Ştiri / Regional

10 Iul. 2020 / 20:13

Un obuz, găsit pe un şantier de construcţii din Stăuceni

Strada Ion Creangă din capitală va fi renovată

Ştiri / Social

10 Iul. 2020 / 19:48

Strada Ion Creangă din capitală va fi renovată

Tarifele pentru energia electrică ar putea fi micşorate

Ştiri / Economic

10 Iul. 2020 / 18:11

Tarifele pentru energia electrică ar putea fi micşorate

Starea de urgenţă în sănătate publică, prelungită

Ştiri / Social

10 Iul. 2020 / 18:00

Starea de urgenţă în sănătate publică, prelungită

APP a reziliat contractul de concesiune cu Avia Invest

Ştiri / Economic

10 Iul. 2020 / 16:49

APP a reziliat contractul de concesiune cu Avia Invest

Vezi arhiva