Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

09 Dec. 2019 / 09:38

Ion Chicu va participa la Summit-ul şefilor de guvern ai statelor GUAM

Premierul Ion Chicu va participa joi, la Kiev, la summit-ul şefilor de guvern ai statelor GUAM, unde va avea şi o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Oleksi Honcearuk. Anunţul a fost făcut de către premierul Ion Chicu, după întrevederea cu şeful statului, Igor Dodon şi cu preşedintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi.

Ion Chicu a mai anunţat că la începutul săptămânii viitoare va efectua o vizită şi la Strasbourg, la Consiliul Europei.

„Pentru luni 16 decembrie, pregătim vizita mea la Strasbourg, la Consiliul Europei, unde voi avea o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei, iar subiectul principal este reforma justiţiei şi asigurarea respectării drepturilor omului”, a precizat prim-ministrul.

Totodată, şeful Executivului a mai spus că marţi, 10 decembrie, va avea o şedinţă cu preşedinţii de raioane la care sunt invitaţi şi primarii de Chişinău şi Bălţi. Potrivit lui, urmează să discute şi să identifice mecanisme de conlucrare între Autorităţile Publice Centrale şi cele Locale. Asta, pentru că după alegerile locale din 20 octombrie, marea majoritatea a preşedinţilor de raioane au fost înlocuiţi, a mai menţionat Ion Chicu.

Prim-ministrul a anunţat şi faptul că în următoarele zile vor fi promovate proiecte importante, cum ar fi aprobarea în cadrul şedinţei Guvernului a Convenţiei de la Istanbul. 

Şeful Executivului a anunţat şi o decizie de cadre: „În câteva zile va fi desemnat un consilier al prim-ministrului pe domeniul drepturilor omului. Procedura de selectare a început deja”, a spus premierul.

Comentarii