Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

15 Mar. 2019 / 10:05

„Creatori de valori” cu Alexanrda Can

Şi-a început activitatea profesională în calitate de cusătoreasă la o firmă de marochinărie. După absolvirea facultăţii serale, a ocupat mai multe funcţii de conducere. Este vorba despre Alexandra Can, o femeie luptătoare pentru valorile naţionale, mereu participantă la procesul politic luptând în tabăra democrată, reformatoare, liberală, proeuropeană şi proromânească. Sâmbătă, 16 martie, Alexandra Can este protagonista unei noi ediţii a emisiunii „Creatori de valori” de la Radio Moldova.

În dialogul cu moderatorul Vasile Mija, Alexandra Can va povesti cum au început activităţiile sale profesionale.

„Până la destrămarea URSS am fost controlor, contabil, preşedinte al comitetului sindical al întreprinderii de marochinărie, deputat al poporului în Comitetul executiv raional Frunze din Chişinău, ulterior contabil-şef la Ministerul Economiei, şef al direcţiei finanţe, la acelaşi minister, am fost şi consilierul ministrului iar în 1999 am deţinut şi funcţia de ministru al industriei şi comerţului. Activând timp de opt luni în cadrul Guvernului Sturza, am învăţat că „dacă dorim să dezvoltăm ţara, atunci o funcţie de ministru nu este doar o onoare, dar, în primul rând, o mare responsabilitate în faţa cetăţenilor”, menţionează cu mândrie Alexandra Can.

După ce s-a „perindat” prin diverse funcţii publice, a revenit în calitate de director la fabrica de marochinarie.

De asemenea, protagonista emisiunii, va vorbi despre satul ei drag, Sireţi din raionul Străşeni şi despre mama ei, care a educat-o prin muncă.

Fiţi pe undele Radio Moldova şi on-line pe TRM.MD, sâmbătă, 16 martie, începând cu ora 21:05, pentru mai multe detalii.

Comentarii