Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

03 Feb. 2019 / 13:00

Motiv de bucurie pentru o familie din satul Roşietici

După ce povestea tristă a familiei Chisăliţă din satul Roşietici (Floreşti), care trăieşte într-o sărăcie lucie, a fost difuzată la Mesager, s-au găsit oameni cu suflet mare care au decis să le dea o mână de ajutor. Copiii au primit în dar hăinuţe, încălţăminte de iarnă, produse alimentare şi multe dulciuri, iar reprezentanţii Întreprinderii pentru Silvicultură Soroca le-au adus lemne de foc, relatează Moldova 1.

Pentru a putea încălzi camera în care se înghesuie întreaga familie, inclusiv un băieţel de trei ani şi o fetiţă de zece luni, fraţii mai mari, Dionis şi Vasilică, care au şapte şi cinci ani, plecau zilnic de dimineaţă împreună cu părinţii după lemne în pădurea din preajma localităţii. Din cauza sărăciei mâncau doar cartofi fierţi şi terciuri, iar Dionis nu mergea la şcoală pentru că nu avea încălţăminte de iarnă.

„Ne e foarte greu şi nu avem cu ce face focul, soţia nu lucrează, e bolnava cu inima. Avem patru copii mărunţei, eu nu am loc de muncă, copilul cel mai mare e operat la inimă”, spunea tatăl Constantin Chisăliţă.  

După reportajul difuzat de Mesager, o companie de cercetare în domeniul medical a decis să le vină în ajutor. Le-a adus în dar îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar şi produse alimentare, de igienă şi desigur multe dulciuri, fapt ce i-a bucurat nespus pe copii. De îndată ce au primit cadourile, copiii au început să măsoare totul şi să mănânce cu mare poftă dulciurile, pe care le-au aşteptat încă de la Crăciun.

„Papuceii mi-au plăcut, maşinile, şi hăinuţele, şi bomboanele, şi încălţămintea, totul îmi place”, a spus Vasile.

„Atunci când te vei duce la şcoală o să îmbraci aceste hăinuţe noi, o să-ţi fie cald la şcoală”, a menţionat Svetlana Timciuc, reprezentantă companie.

„Copiii noştri nu au văzut aşa cadouri, tare multe, şi hăinuţe, şi încălţăminte, şi jucării, şi bomboane, biscuiţi, crupe, ulei. Ne-aţi făcut o sărbătoare tare mare în familie, vă mulţumim din suflet”, a precizat mama copiilor, Anastasia Chisăliţă.  

Auzind de povestea tristă a familiei Chisăliţă, administraţia Întreprinderii pentru Silvicultură Soroca, din cadrul ocolului Silvic Floreşti, a hotărât să-i ajute cu lemne de foc.

„Am luat o văcuşoară şi suntem datori încă cu patru mii de lei şi nu prea le-am luat de sărbători bomboane la copii. Strângem copeică cu copeică să răsplătim banii pentru vacă. Eu nu am nici un loc de muncă, muncesc cu ziua pe unde îmi cade, tare e greu”, a declarat tatăl copiilor.

Cei care vor să ajute familia Chisăliţă o pot face mergând direct în satul Roşietici (Floreşti) sau să-i contacteze la numărul de telefon 025048228.

Comentarii