Ştiri

Sursa imaginii: fotosimbol//romanis

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Regional

20 Iun. 2019 / 19:59

Locuitorii a trei sate din Cahul, mai protejaţi de incendii

Siguranţă sporită pentru 11 mii de locuitori ai raionului Cahul. Vorbim de sătenii din Colibaşi, Brânza şi Vadul lui Isac, care beneficiază de un serviciu intercomunitar de pompieri voluntari, dotat corespunzător. Aflaţi la mijlocul traseului Cahul-Giurgiuleşti, oamenii din cele trei sate ştiu cel mai bine că în caz de incendiu sau calamitate naturală fiecare minut este preţios, relatează Mesager.

Locuitorii celor trei sate beneficiare spun în unanimitate că deschiderea centrului de pompieri voluntari îi face să se simtă mult mai protejaţi, iar faptul că acest centru este dotat conform celor mai înalte standarde le dă un plus de siguranţă.

„Ne simţim mult mai în siguranţă şi ştim că dacă ceva apare un incendiu, noi avem la moment pe loc. Sperăm că Cel de sus să ne păzească puţin de prea multe aşa evenimente unde o să trebuiască aşa maşină şi într-adevăr să fie mai des folosită pentru stropitul florilor”, spun oamenii.

Într-un singur an, voluntarii au intervenit cu succes în trei cazuri de incendii în locuinţe şi în alte 12 de vegetaţie.

„Suntem voluntarii de la Colibaşi iar în caz de intervenţie pentru eliminarea unui incendiu să fim de prim ajutor. Am ieşit la concluzia că trebuie să facem un ajutor pentru satul nostru şi pentru satele din jur”, a declarat pompierul voluntar, Vlad Constantin,

Postul de pompieri voluntari este al treilea de acest fel în Cahul şi al 49-lea în ţară.

„Direcţia Situaţii Excepţionale Cahul este la o distanţă de 25 de km şi cea mai rapidă intervenţie era în 40 de minute. Destinaţia acestui post de pompieri este o intervenţie primară până la sosirea în 40 de minute a pompierilor deja profesionişti. Intervenţiile noastre au durat de la apel în 10-12 minute, în primul caz chiar în 7 minute am reuşit”, a spus primarul din Colibaşi, Ion Dolganiuc.

O organizaţie austriacă a oferit o autospecială şi echipament pentru pompieri.

„Avem câteva motive pentru care susţinem cu entuziasm astfel de proiecte: ne dorim să dezvoltăm un simţ al voluntariatului, o dorinţă sinceră de a-i ajuta pe cei care au nevoie, aspirăm să participăm la construirea comunităţilor puternice şi ne pasă de siguranţa tuturor oamenilor”, a declarat directorul Structure Projects Network, Hans Kohler.

Bugetul proiectului depăşeşte 80 de mii de dolari.

 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Târgul Internaţional de Caritate, la a 23-a ediţie

Ştiri / Social

08 Dec. 2019 / 19:34

Târgul Internaţional de Caritate, la a 23-a ediţie

Alertă pe Aeroportul Chişinău

Ştiri / Social

08 Dec. 2019 / 18:42

Alertă pe Aeroportul Chişinău

A fost constituit Partidul Acţiunii Comune Congresul Civic

Ştiri / Politic

08 Dec. 2019 / 17:13

A fost constituit Partidul Acţiunii Comune Congresul Civic

Mii de persoane au protestat în Ucraina

Ştiri / Internaţional

08 Dec. 2019 / 17:02

Mii de persoane au protestat în Ucraina

Forumul Democraţiei Locale s-a desfăşurat la Cahul

Ştiri / Regional

08 Dec. 2019 / 16:30

Forumul Democraţiei Locale s-a desfăşurat la Cahul

Zi de doliu în Ucraina

Ştiri / Internaţional

08 Dec. 2019 / 16:10

Zi de doliu în Ucraina

Vezi arhiva