Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

12 Iul. 2020 / 16:40

Locuitorii oraşului Orhei cer redeschiderea parcului de distracţii

Mai mulţi locuitori ai oraşului Orhei au protestat, din nou, în parcul de distracţii din oraş, cerând redeschiderea acestuia. Manifestanţii se arată nemulţumiţi de decizia de vineri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică de a interzice în continuare activitatea locului de agrement. În parc a fost pusă muzică, iar caruselele, atracţiile şi roller-coaster-urile au fost pornite în pofida atenţionărilor autorităţilor care spun că cei care nu se conformează regulilor vor fi aspru sancţionaţi, relatează Mesager.

„Daţi-le voie copiilor noştrii să aibă aer liber, distracţii şi cât de cât o vacanţă plăcută, nu le stricaţi copilăria. Parcul începe să lucreze. Victoria e a noastră”, a spus Marina Tauber, deputată a Partidului „Şor”.

Pe de altă parte, premierul Ion Chicu a atenţionat că cei care nu se vor conforma legii vor fi traşi la răspundere.

„Fac apel către acei politicieni care obstrucţionează aceste decizii. Ei încalcă flagrant legea şi mă refer la parcul de distracţii din Orhei. În afară că încalcă legea, pentru care vor fi pedepsiţi, ei expun pericolului de sănătate cetăţenii pe care îi strâng acolo pentru motive politice. Atenţionez aceşti politicieni că vor urma acţiuni în conformitate cu legislaţia”, a declarat premierul Ion Chicu.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), persoanele au fost transportate în mod organizat din localităţile raionului Orhei, cu implicarea a opt autocare şi 45 de microbuze, fără a se respecta măsurile de protecţie necesare.

„Pe lângă măsurile de profilaxie care au fost ignorate, oamenii se deplasau în grupuri mari, buluc, fără a fi respectată distanţa socială. Reieşind din situaţia creată, s-a decis prevenirea abaterilor respective şi stabilirea nivelului de siguranţă publică a cetăţenilor prin dialogarea cu ultimii şi explicarea despre riscul la care se expun”, se arată într-un comunicat al poliţiei. 

Scandalul în jurul parcului de distracţii din Orhei a început după ce Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis, la 28 iunie, interzicerea activităţii zonelor de agrement.

Oamenii legii spun că de la începutul perioadei de pandemie aproape 3200 de persoane, dar şi 115 agenţi economici au fost sancţionaţi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie împotriva noului tip de Coronavirus.

Comentarii