Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Regional

26 Mar. 2019 / 20:00

Nemulţumit de decizia instanţei de judecată, un bărbat din Ştefan Vodă ameninţă cu blocarea drumului

Un părinte din Ştefan Vodă cere implicarea Ministerului Justiţiei după ce Judecătoria Căuşeni a condamnat cu suspendare doi tineri învinuiţi că au bătut-o şi ameninţat-o cu moartea pe fiica sa şi pe iubitul ei. Dacă Ministerul nu va lua o poziţie, bărbatul susţine că va bloca traseul R30 Palanca-Ştefan Vodă. Contactaţi de Moldova 1, reprezentanţii Ministerului au declarat că vor veni cu o reacţie după ce vor recepţiona în scris solicitarea.

Vlada Jigailo îşi aminteşte cu groază de începutul lunii decembrie, atunci când doi tineri înarmaţi au intrat în staţiunea de agrement în care îşi sărbătoarea ziua de naştere. Ea spune că inculpaţii s-au luat la ceartă cu invitaţii.

Unul dintre ei a imobilizat-o pe omagiată, l-a bătut pe iubitul ei şi l-a ameninţat cu arma. În aceeaşi zi, cei doi agresori au fost puşi sub învinuire pentru huliganism agravat şi ameninţare cu moartea, fiind plasaţi în arest preventiv.

Ieri, Judecătoria Căuşeni, a emis o sentinţă prin care ambii inculpaţi au fost condamnaţi la patru ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.  Tânăra consideră că decizia instanţei nu este justificată.

„Probabil părinţii mei trebuia să vină cu un certificat de deces în judecată, în instanţa de judecată ca mie să mi se acorde măcar o sentinţă obiectivă. Eu fiind cetăţean al Republicii Moldova sunt nevoită să îmi caut acuma un azil, nu ştiu, poate să fug din ţară, iar inculpatul, deşi este cetăţean străin, rămâne în ţară, deşi este caracterizat de procuratură PCCOCS ca un lider al unei grupări criminale”, a declarat victima, Vlada Jigailo.

Avocatul tinerei spune că instanţa nu a motivat aplicarea pedepsei condiţionate, deşi acuzatorul a cerut şase ani şi opt luni de detenţie, iar în cazul cetăţeanului Federaţiei Ruse - expulzare.

„Avem dubii asupra integrităţii şi obiectivităţii acestei sentinţe care a fost emisă ieri de către Judecătoria Căuşeni, sediul central, de către domnul Judecător Pleşca Sergiu”, a declarat avocatul Andrei Cebotari.

Contactat de către Moldova 1, asistentul judecătorului Sergiu Pleşca, a refuzat să comenteze acuzaţiile până la definitivarea sentinţei.

„El a spus că până nu va rămâne definitivă sentinţa, comentarii nu o să fie”, a spus asistentul judecătorului Pleşca, Ion Rîncău.

Tatăl victimei solicită  implicarea Ministerului Justiţiei în acest caz.

„Vreau să mă adresez Ministerului de Justiţie, mâine, până la ora 12 să iasă cu o reacţie promptă la cazul dat. În caz contrar, noi vom bloca traseul R30, Palanca - Ştefan Vodă”, a declarat tatăl victimei, Ghenadie Jigailo.  

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei au declarat că vor veni cu o reacţie după ce vor recepţiona solicitarea. Tânăra agresată anunţă că va ataca decizia Judecătoriei Căuşeni  la Curtea de Apel.

Comentarii