Ştiri

Sursa imaginii: publika.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

23 Mai 2019 / 22:00

Pericol de inundaţii în raionul Ştefan Vodă

Din cauza ploilor din ultimele zile, există riscul de cedare a digurilor pe râul Nistru în raionul Ştefan Vodă. Prim-ministrul Pavel Filip a convocat în seara zilei de astăzi o şedinţă în legătură cu pericolul inundaţiilor în această zonă, se arată într-un comunicat al Executivului.

La Palanca deja au fost începute lucrările de fortificare a digurilor de protecţie. Urmează să fie evaluată situaţia şi întreprinse măsurile de rigoare şi în localităţile Crocmaz, Răscăieţi Vechi, Olăneşti, Purcari şi Talmaza. Potrivit responsabililor, au fost create Comisii Excepţionale Locale în toate satele cu risc de inundaţii. Cel mai problematic sector este digul dintre satele Tudora şi Crocmaz, care necesită a fi întărit.

Pavel Filip a dispus crearea unei celule de criză care să gestioneze eficient şi coordonat situaţia şi a solicitat mobilizarea armatei şi carabinierilor, pentru a începe imediat lucrările de reparaţie şi întărire a digurilor de protecţie.

În total, vor fi mobilizaţi circa 300 de persoane: militari, carabinieri, pădurari, constructori şi drumari şi peste 10 unităţi de tehnică specială. Mâine dimineaţa celula de criză se va întruni în şedinţă pentru a planifica intervenţiile şi acţiunile care urmează a fi întreprinse.

Comentarii