Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

23 Sep. 2020 / 18:15

Un profesor din Ocniţa, filmat în timp ce le vorbeşte elevilor despre politică

Un profesor de educaţia fizică din oraşul Ocniţa a fost filmat în timp ce le vorbeşte elevilor despre politică şi face campanie pentru Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS). Într-un filmuleţ video, postat pe internet, profesorul le spune discipolilor din clasele liceale că dacă nu vor merge la vot, cei mai în vârstă le vor decide soarta, relatează Mesager.

Contactat de postul public de televiziune pentru o reacţie, profesorul vizat în video nu a răspuns la telefon.

Directorul Liceului „Mihail Sadoveanu” din Ocniţa a spus că a sesizat Consiliul de Etică în acest sens.

„Cunoaştem cazul dat. Consiliul de Etică este convocat într-o şedinţă de autosesizare şi până la moment aştept decizia Consiliului. Consiliul de Etică este un organ aparte şi dumnealor acum sunt autosesizaţi”, a declarat Nicoleta Zaharco, directoarea liceului.

Premierul Ion Chicu a cerut ca responsabilii să investigheze cazul profesorului.

„Avem un caz ieşit din comun, performanţa unui pedagog din Ocniţa care încalcă orice cod posibil, face politică în şcoală, ne mai vorbind de limbaj. Vă rog să analizaţi situaţia, să întreprindeţi măsurile necesare, ca pedagogii să se ocupe de lecţii, de politică are cine să se ocupe. Politică nu se face nici pe coridoarele Guvernului, nici în aulele şcolare”, a menţionat premierul.

Contactat de Moldova 1, deputatul PAS, Radu Marian, spune că formaţiunea a văzut acest filmuleţ în presă, însă nu va comenta situaţia. El a precizat că sarcina partidului din care face parte este să câştige alegerile precidenţiale şi rezolvarea problemelor reale ale oamenilor.

 „Sarcina noastră este să câştigăm prezidenţialele şi să începem să rezolvăm problemele reale ale cetăţenilor”, a precizat deputatul.

Profesorul mai predă geografia, dar şi educaţia tehnologică la Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Ocniţa.

Comentarii